Η κριτική εστιατορίου του Vanity Fair που εξόργισε τον Τραμπ

“Ταύρος μαινόμενος” είναι ο Ντόναλντ Τραμπ με το Vanity Fair, ύστερα από “τσουχτερή” κριτική του περιοδικού σε εστιατόριο  ιδιοκτησίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Το Τραμπ Grill είναι ενδεχομένως το χειρότερο εστιατόριο των ΗΠΑ» έγραψε η Τίνα Νγκούγιεν, η οποία ωστόσο δεν είναι κριτικός γαστρονομίας, αλλά πολιτική συντάκτρια στο Vanity Fair.

Η δημοσιογράφος που συνέφαγε εκεί με γνωστούς της, στην κριτική της, χλευάζει την σύνθεση του μενού και τα πιάτα που προτείνονται, τα οποία έχουν στόχο μόνο «να εντυπωσιάσουν τους πελάτες», αναμειγνύοντας πολλές φορές ασυμβίβαστα μεταξύ τους συστατικά.

Χαρακτηρίζει μάλιστα το εστιατόριο ως «μια φθηνή εκδοχή της χλιδής» και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είχε την αίσθηση πως έτρωγε «τα υπολείμματα του γεύματος ενός εύπορου άνδρα».

Σημειώνεται ότι το Τραμπ Grill, που βρίσκεται στο υπόγειο του ουρανοξύστη του Τραμπ και είναι πλήρως διακοσμημένο με ιταλικό ροζ μάρμαρο, επισκέπτονται καθημερινά τουρίστες και οι τιμές του θεωρούνται προσιτές σε σχέση με την τοποθεσία που βρίσκεται. Για παράδειγμα, ένα μενού τριών πιάτων, που περιλαμβάνει ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο τιμάται 28 δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φυσικά δεν άργησε να περάσει στην αντεπίθεση. Χωρίς να αναφερθεί άμεσα στην κριτική, εξαπέλυσε επίθεση κατά του

Αν και δεν αναφέρθηκε άμεσα στην κριτική, καταφέρθηκε με σφοδρότητα κατά του Vanity Fair μέσω twitter γράφοντας: «Έχει κοιτάξει κανείς κακές πωλήσεις του Vanity Fair; Μεγάλη πτώση, μεγάλο πρόβλημα, έχει ‘πεθάνει’! Η Γκρέιντον Κάρτερ (σ.σ. διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού])  δεν έχει κανένα ταλέντο, πρέπει να απολυθεί!»… [Ηas anyone looked at the really poor numbers of @VanityFairMagazine. Way down, big trouble, dead! Graydon Carter, no talent, will be out!]