Φονική επίθεση με 9 νεκρούς στην Ιορδανία

Θρίλερ στο μεσαιωνικό κάστρο της ιορδανικής πόλης Καράκ, όπου ένοπλοι εισέβαλαν και άρπαξαν ομήρους αφού άφησαν πίσω τους τουλάχιστον εννέα νεκρούς σε μπαράζ επιθέσεων.

Δέκα άτομα έχουν απελευθερωθεί από το μεσαιωνικό κάστρο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, χωρίς όμως να είναι σαφές εάν άλλοι παραμένουν στα χέρια των δραστών. Η τοπική εφημερίδα al-Ghad μετέδιδε νωρίτερα πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατόρθωσαν να σώσουν 14 ομήρους, ανάμεσά τους και επισκέπτες από τη Μαλαισία.

Είκοσι-εννέα άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής, μερικοί φέροντας σοβαρά τραύματα.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των δραστών, οι οποίοι νωρίτερα σκότωσαν τουλάχιστον εννέα ανθρώπους σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, προτού βρουν καταφύγιο στο μεσαιωνικό κάστρο.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται μία τουρίστρια από τον Καναδά και τρεις Ιορδανοί πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι πέντε νεκροί είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας, στο κάστρο υπολογίζεται ότι βρίσκονται πέντε ή έξι ένοπλοι, αν και ο πρωθυπουργός της χώρας νωρίτερα έκανε λόγο για δέκα δράστες.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα χτυπήματα, Η Ιορδανία είναι μέλος της πολυεθνικής συμμαχίας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Το Καράκ, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Αμάν, είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο. Το κάστρο όπου λαμβάνει χώρα το επεισόδιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα σταυροφορικά κάστρα στη Μέση Ανατολή.