Τουρκία: Στοιχεία για σχέσεις με Αλ Κάιντα και Γκιουλέν στην οικία του 22χρονου

Στοιχεία που τον συνδέουν με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και την Αλ Κάιντα εντόπισε η τουρκική αστυνομία στην κατοικία του 22χρονου Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος με εννέα σφαίρες εκτέλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή Αντρεί Καρλόφ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στην κατοικία του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Ρώσο διπλωμάτη βρέθηκαν έγγραφα σχετικά με την οργάνωση FETO του υπ’ αριθμόν ένα εχθρού του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και βιβλία με κεντρικό θέμα την Αλ Κάιντα.

Ο νεαρός είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο κοντά στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης πριν εξαπολύσει τη φονική επίθεσή του, ενώ όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet αρνήθηκε να περάσει από τον ανιχνευτή μετάλλων επιμένοντας πως είναι αστυνομικός. Παρά την αρχική άρνηση των πέντε ανδρών ασφαλείας που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου, τελικά ο Αλτιντάς τους έπεισε επιδεικνύοντάς τους την αστυνομική του ταυτότητα.

Την ίδια στιγμή, έξι ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, εκ των οποίων ο πατέρας του Αλτιντάς, Ισραφίλ, η μητέρα του Χαμιντίγιε, η αδελφή του Σεχέρ, αλλά και ο θείος του που εργαζόταν σε σχολείο του κινήματος Γκιουλέν, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

house-attack