Προκλητική ανάρτηση εναντίον της Μέρκελ από την ολλανδική ακροδεξιά

Μια άκρως προκλητική ανάρτηση στο Twitter πραγματοποίησε ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς, μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Ο Ολλανδός ακεροδεξιός πολιτικός δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να είναι γεμάτη αίματα στα χέρια, στο πρόσωπο και στα ρούχα!

%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%83

Με τον τρόπο αυτό ο Ολλανδός πολιτικός και αρχηγός του αντι-Ισλαμικού κόμματος επιρρίπτει την ευθύνη στη Γερμανίδα καγκελάριο για την επίθεση στο βερολίνο που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, λέγοντας ουσιαστικά ότι τα χέρια της είναι βαμμένα με αίμα. Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έχει συνδέσει την επίθεση με την πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε απέναντι στους πρόσφυγες η κ. Μέρκελ, επιτρέποντας να φτάσουν στη Γερμανία τουλάχιστον 900.000 άτομα. Βέβαια, η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης δεν είναι ακόμα γνωστή.

Εκτός από την ολλανδική ακροδεξιά, βολές έχει δεχτεί η Γερμανίδα καγκελάριος και από το γερμανικό πολιτικό σύστημα, με στελέχη του AfD να έχουν κάνει λόγο για «νεκρούς της Μέρκελ».