Κρεμλίνο: Είναι νωρίς να πούμε ποιος ήταν πίσω από τη δολοφονία

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ποιος βρίσκεται «πίσω» από τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, την ώρα που η Άγκυρα αναφέρει ως πιθανό υποκινητή της τον εξόριστο Τούρκο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, του οποίου ο εκπρόσωπος απορρίπτει τις κατηγορίες. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι «η Μόσχα εκτιμά πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εργασίας της (ρωσο-τουρκικής) ομάδας έρευνας η οποία ξεκίνησε χθες στην Άγκυρα» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα όσο η έρευνα δεν έχει προσδιορίσει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρεσβευτή μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μία πρωτοφανή κίνηση ακύρωσε την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ώστε να παραστεί στην κηδεία του Πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα. Ο πρεσβευτής Αντρέι Κάρλοφ σκοτώθηκε με εννέα σφαίρες στην πλάτη τη Δευτέρα από έναν νεαρό τούρκο αστυνομικό ηλικίας 22 ετών κατά τα εγκαίνια μιας έκθεσης στην Άγκυρα.

Η Τουρκία αποδέχθηκε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, τη συμμετοχή στις έρευνες 18 Ρώσων ερευνητών, πρακτόρων των ειδικών υπηρεσιών και διπλωματών που εστάλησαν από τη Μόσχα και συμμετείχαν, στην Άγκυρα, στη νεκροψία της σορού του Αντρέι Κάρλοφ, που επαναπατρίστηκε χθες βράδυ στη Ρωσία. Η δολοφονία του μπροστά στις κάμερες χαρακτηρίστηκε από τη Ρωσία και από την Τουρκία «πρόκληση» με σκοπό να υπονομευτούν οι σχέσεις των δύο χωρών που είχαν μόλις αποκατασταθεί έπειτα από κρίση ενός έτους.