Το εξωφρενικό tweet της Daily Mail για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Είναι γνωστό ότι η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σχολιάζει όλα όσα γίνονται στον κόσμο με ένα  καυστικό και ενίοτε ειρωνικό τρόπο. Αλλά αυτή την φορά το παράκανε.

Προσπερνώντας την ουσία της είδησης όπου ήταν ο τραγικός θάνατος του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα στάθηκε στα “κομψά” ρούχα που φορούσε ο δολοφόνος του.

Η εφημερίδα δεν δίστασε να αναρτήσει  την φωτογραφία του 22χρονου Τούρκου δολοφόνου Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς με το πιστόλι στο χέρι και τον Ρώσο διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ να κείτεται νεκρός στο δάπεδο και να γράψει: «Ο Ρώσος πρέσβης πυροβολήθηκε από έναν κομψά ντυμένο άνδρα με κοστούμι και γραβάτα».
Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό έφερε αντιδράσεις και την οργή των χρηστών του twitter.

Ένας χρήστης έγραψε: «Έτσι,λοιπόν τώρα ενδιαφερόμαστε για το τι φοράνε οι τρομοκράτες όταν δολοφονούν κάποιον, αλήθεια;», ενώ ένας άλλος χρήστης ανέφερε ειρωνικά: «Επειδή όταν δω κάποιον δολοφονημένο θα θέλω να ρωτήσω τον δολοφόνο: “Τι φοράς;”».

«Έχετε εξακριβώσει ακόμα πόσο κόστιζε το κοστούμι του; ή τι δίαιτα ακολουθούσε για να είναι τόσο κομψός;», γράφει ειρωνικά ένας άλλος χρήστης αναφερόμενος στον δολοφόνο του Ρώσου διπλωμάτη και στο tweet της Daily Mail.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 19 Δεκεμβρίου ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία δολοφονήθηκε από τον 22χρονο Τούρκο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στην Άγκυρα. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει ότι η δολοφονία ήταν τρομοκρατική ενέργεια.
jk1