Τρίβουν τα χέρια τους στη Σλοβενία- Τούρτες, κέικ, καραμέλες με το όνομα «Μελάνια»

Ενθουσιασμένοι είναι οι κάτοικοι της κωμόπολης Σέβνιτσα, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σάβα, στην κεντρική Σλοβενία, γενέτειρας της νέας πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Μπορεί αρκετοί να μην πήραν με καλό μάτι την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, στη Σεβνίτσα της Σλοβενίας όμως οι ντόπιοι επιχειρηματίες τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση και περιμένουν πως και πως την ορκωμοσία του.


Και αυτό γιατί ελπίζουν στην αύξηση του τουρισμού στην περιοχή τους καθώς επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα θέλουν να δουν πού μεγάλωσε η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.
Η Μελάνια Τραμπ εγκατέλειψε τη Σεβνίτσα όταν ήταν 18 ετών για να ξεκινήσει διεθνή καριέρα ως μοντέλο. Η εν λόγω πόλη είναι κυρίως βιομηχανική και παράγει καλό κόκκινο κρασί.

Το κάστρο της όμως είναι το αξιοθέατο για το οποίο φημίζεται καθώς βρίσκεται σε ένα λόφο και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην παλιά πόλη, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στον παραπόταμο του Δούναβη, τον ποταμό Σάβα.

Έτσι, στην Σεβνίτσα, στα καφέ και στα ζαχαροπλαστεία παρασκευάζονται τούρτες, κέικ και καραμέλες με το όνομα «Μελάνια», κυκλοφορούν βάζα με μέλι με το όνομα της νέας Πρώτης Κυρίας, ακόμα και παπούτσια και εσώρουχα.

Η ίδια, η Μελάνια Τραμπ προκειμένου να σταματήσει το τεράστιο κύμα εμπορευματοποίησης του ονόματός της στην γενέτειρά της, ανέθεσε στο δικηγορικό γραφείο Pirc Musar & Partnerji της Σλοβενίας την υπόθεση και η επικεφαλής του γραφείου Natasa Pirc Musar, δήλωσε ότι απαγορεύεται η χρήση του ονόματος «Μελάνια Τραμπ» σε εμπορεύματα, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της συζύγου του νέου πλανητάρχη.