Τουρκία: Τα νεκροταφεία αρνούνται την ταφή του Αλτιντάς

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η εν ψυχρώ εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το εφιαλτικό σκηνικό να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Έπειτα από τη δολοφονία του άτυχου Αντρέι Καρλόφ με 9 σφαίρες και ένα παραλήρημα μίσους από τον εκτελεστή του, τον 22χρονο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο τελευταίος θα πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων του.

Δύο ημέρες μετά από τη φονική επίθεση κανένα νεκροταφείο στην Τουρκία δεν δέχεται τη σορό του δράστη, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, όπως έγινε και με όσους σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία και το μέρος του ενταφιασμού του Αλτιντάς, ωστόσο η ταφή είναι πιθανό να γίνει σε ένα από τα «νεκροταφεία προδοτών» που κατασκευάστηκαν με εντολή του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει τότε ο Τούρκος πολιτικός, «οι αρχές θα πρέπει να διατηρήσουν ένα σημείο και να το ονομάσουν “Νεκροταφείο προδοτών”. Οι περαστικοί θα τους καταριούνται. Μακάρι όλοι οι περαστικοί να τους καταριούνται και να μην μπορούν να ησυχάσουν μέσα στους τάφους τους».

Το νεκροταφείο κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις δύο εικοσιτετράωρα, ενώ στην πίσω πλευρά του κοιμητηρίου επρόκειτο να δημιουργηθεί καταφύγιο για αδέσποτους σκύλους, σε μία ακόμα ένδειξη περιφρόνησης των νεκρών.