Εισαγγελική έρευνα στην Τουρκία - Γιατί δεν συνέλαβαν ζωντανό τον Αλτιντάς;

Οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας διέταξαν έρευνα ώστε να εξακριβωθούν οι λόγοι που ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη δεν συνελήφθη ζωντανός, αλλά εκτελέστηκε επί τόπου από τις ειδικές δυνάμεις.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε απάντηση στο ερώτημα αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κυκλοφορούν κάποιες εικασίες γιατί ο δράστης δεν συνελήφθη ζωντανός. Κοιτάξτε τι έγινε στο στάδιο της Μπεσίκτας όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πιάσουν τον δράστη ζωντανό», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, όπου σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από αίτημα του Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει συσταθεί μια κοινή ρωσοτουρκική ομάδα έρευνας. Η ρωσική επιτροπή αποτελείται από 18 αξιωματούχους, ανάμεσα τους ένας εισαγγελέας και δύο στρατιωτικούς ακόλουθους, όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τέλος, το Κρεμλίνο ανέφερε την Τετάρτη ότι είναι πολύ νωρίς για να πει ποιος κρύβεται πίσω από την δολοφονία του Καρλόφ, σημειώνοντας πως η δολοφονία ήταν ένα «πλήγμα στο γόητρο της Τουρκίας».