Τουρκία: Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της οικογένειας του δράστη της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη

Απελευθερώθηκαν σήμερα τα μέλη της οικογένειας του δράστη της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Κάρλοφ, που είχαν συλληφθεί αμέσως μετά το γεγονός μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Δεκατρία συνολικά άτομα συνελήφθησαν αφού ο 22χρονος αστυνομικός Ανίς Άμρι εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Ρώσο διπλωμάτη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης σε γκαλερί της τουρκικής πρωτεύουσας.

Έξι άτομα απελευθερώθηκαν σήμερα στην επαρχία Άιντιν (Αϊδίνιο) της δυτικής Τουρκίας: οι γονείς, η αδελφή, δύο θείοι και μία θεία του δράστη. Ταυτόχρονα οι τουρκικές αρχές αναζητούν άλλα 120 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι ο δολοφόνος ανήκε στο κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του μαύρου προβάτου στο οποίο η Άγκυρα φορτώνει και την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργασιών της ομάδας έρευνας και να φτάνουμε σε βιαστικά συμπεράσματα, όσο οι έρευνες δεν έχουν προσδιορίσει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρεσβευτή μας». Η δολοφονία έρχεται σε μία περίοδο πλήρους αποκατάστασης των σχέσεων ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία, η οποία επισφραγίσθηκε με την από κοινού «μεσολάβησή» τους για την εφαρμογή εκεχειρίας και την απομάκρυνση των ανταρτών και των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι, που περνά πλέον στα χέρια των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού.