Εμίρ Κουστουρίτσα: Η εκλογή του Τραμπ έσωσε τον κόσμο από έναν μεγάλο πόλεμο

Ο πολυβραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα  την Τετάρτη το απόγευμα έκανε την εξής δήλωση στους δημοσιογράφους της Μόσχας : «Αν η κυρία Κλίντον είχε εκλεγεί, θα ξεσπούσε ένας μεγάλος πόλεμος, αλλά τώρα με τον Τραμπ αυτό δεν νομίζω να συμβεί».

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησιογραφικό πρακτορείο TASS o σκηνοθέτης βρέθηκε στην Μόσχα στα πλαίσια της περιοδείας του για την προώθηση της νέας του ταινίας «On the Milky Road» .

Η ταινία αναφέρεται στον πόλεμο της Βοσνίας, που διήρκεσε από το 1992 μέχρι το 1995 και ο Κουστουρίτσα αποκάλυψε ότι είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεται ως ηθοποιός μπροστά στην κάμερα.

Να σημειώσουμε ότι στο πλευρό του πρωταγωνιστεί η μοναδική Μόνικα Μπελούτσι η οποία αναγκάστηκε να μάθει την σερβική γλώσσα για τις ανάγκες του ρόλου της.

on_the_milky_road-294188042-large

Τέλος ο ταλαντούχος σκηνοθέτης τόνισε:

«Ο πόλεμος δεν θα μας αφήσει ποτέ. Θα υπάρχει πάντα πόλεμος στον κόσμο. Είναι μια σταθερή προϋπόθεση για τους ανθρώπους. Είχαμε αυτό τον πόλεμο. Όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αυτός δεν ήταν δικός μας πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος επιβλήθηκε σε μας. Και νομίζω ότι η ταινία μας μιλάει για όλα αυτά».