Αλεύρωσαν τον Μανουέλ Βαλς - Ατάκα Δημάρχου: Είσαι λίγο άσπρος! (video)

Ένας θαρραλέος ακτιβιστής πλησίασε τον Μανουέλ Βαλς και του έριξε αλεύρι στο πρόσωπο, ενώ ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία έμπαινε σε ένα καφέ στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Καφέ Broglie, όπου ο Βαλς θα συνομιλούσε με τοπικούς άρχοντες. Λίγο πριν περάσει το κατώφλι, ο άνδρας τον πλησίασε ρίχνοντάς του ένα σακί αλεύρι και φωνάζοντας «δεν ξεχνώ το 49.3». Ο ακτιβιστής έκανε αναφορά για τη διάταξη που επιτρέπει στην γαλλική Κυβέρνηση να περάσει νόμο, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο. Την τελευταία φορά που το έκανε ήταν για τις νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Ο υποψήφιος για Πρόεδρος και πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας μπήκε αμέσως στο καφέ για να προστατευθεί, ενώ ο νεαρός συνελήφθη λίγα μέτρα παρακάτω.

Σε μια προσπάθεια να τον κάνει να νιώσει καλύτερα, ο Δήμαρχος του Στρασβούργου Roland Ries επιστράτευσε το χιούμορ του λέγοντας χαρακτηριστικά στον Βαλς: «Είσαι λίγο άσπρος!». «Αχ, τα προβλήματα!» του είπε ένας άλλος.

Ο Μανουέλ Βαλς συνέχισε το πρόγραμμά του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Από την πλευρά της, η σύζυγός του Anne Gravoin του καθάρισε με μια χαρτοπετσέτα το λαιμό για να αφαιρέσει όσο αλεύρι μπορούσε…

Δείτε το βίντεο: