Το ISIS απειλεί με νέο "λουτρό" αίματος Ευρώπη και ΗΠΑ μέσα στις γιορτές

Μόλις τρεις ημέρες μετά από το μακελειό στο Βερολίνο με τους 12 νεκρούς, το Ισλαμικό Κράτος καλεί τα μέλη του να σκορπίσουν για άλλη μια φορά το θάνατο στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η είδηση αυτή κάνει τον γύρο του κόσμου λίγες ώρες αφού η Europol προειδοποίησε για πιθανές νέες επιθέσεις σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η τρομοκρατική οργάνωση διένειμε ακόμη και λίστα με ονόματα προσώπων και διευθύνσεις εκκλησιών.

Όπως αποκαλύπτει το «vocativ», το νέο σοκαριστικό μήνυμα δημοσιεύτηκε μέσω Telegram αργά το βράδυ της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου στο γκρουπ της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών».

Ο χρήστης Abu Marya al-Iraqi έγραψε το μήνυμα στα αραβικά, απευθύνοντας κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος». Ανακοίνωσε μάλιστα τα σχέδια των τζιχαντιστών να αξιοποιήσουν το δίκτυο των μοναχικών λύκων για «να μετατρέψουν το χριστιανικό νέο έτος σε “αιματηρή ταινία τρόμου».

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στα μηνύματα περιέχονται εγχειρίδια για τη χρήση και την προετοιμασία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών για τους επίδοξους μακελάρηδες, καθώς και κατάλογος των εκκλησιών και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Τέλος, ένα άλλο μέλος καλούσε τους «γιους του Ισλάμ» να επιτεθούν σε εκκλησίες, ξενοδοχεία, καφετέριες, αγορές και δημόσιους χώρους, δίνοντας λίστα με στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ολλανδία.