Το FBI «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου»: Τζιχαντιστές θα επιτεθούν μέσα στα Χριστούγεννα

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές επέστησαν την προσοχή των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων στο γεγονός ότι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους καλούν τους υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον εκδηλώσεων για τις γιορτές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και λειτουργιών σε εκκλησίες, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Παρά την προειδοποίηση, που διατυπώθηκε σε σήμα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) προς τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, οι ομοσπονδιακές αρχές σημείωσαν ότι δεν έχουν περιέλθει σε γνώση τους συγκεκριμένες, αξιόπιστες απειλές, διευκρίνισε το CNN.

Το σήμα αυτό διαβιβάστηκε μετά τη ανάρτηση ενός δημόσια προσβάσιμου καταλόγου με εκκλησίες των ΗΠΑ σε τζιχαντιστικούς ιστοτόπους, συμπλήρωσε το τηλεοπτικό δίκτυο. Δεν έγινε κάποιο περαιτέρω σχόλιο από το FBI για το σήμα αυτό, παρά το σχετικό αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Οπαδοί του ISIS «συνεχίζουν» να απευθύνουν «προτροπές για επιθέσεις εναντίον εορταστικών συγκεντρώσεων», συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων «με στόχο εκκλησίες», ανέφερε το σήμα, που περιγράφει επίσης διάφορες ενδείξεις ύποπτης δραστηριότητας για την οποία η αστυνομία πρέπει να επαγρυπνεί, σύμφωνα με το CNN.

Ταξιδιωτική οδηγία για Ιορδανία και Αίγυπτο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ οι οποίοι ταξιδεύουν στην Αίγυπτο ότι υπάρχουν απειλές από μέρους τρομοκρατικών οργανώσεων και τόνισε ότι διαπράχθηκαν πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης μέσα σε έναν καθεδρικό ναό των Κοπτών η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, παρότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις πιο τουριστικές τοποθεσίες της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένων του Λούξορ και της Ασουάν, «τρομοκρατικές ενέργειες μπορεί να γίνουν οπουδήποτε στη χώρα». Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προέτρεψε τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Δυτική Έρημο και στη χερσόνησο του Σινά, πέραν του θέρετρου Σαρμ ελ Σέιχ.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται, ταξιδεύουν ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ιορδανία ότι υπάρχει απειλή να διαπραχθούν νέες τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις στο χασεμιτικό βασίλειο.