Έρευνα για την αεροπορική τραγωδία διέταξε ο Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε σήμερα τη συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής σήμερα το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα ενός στρατιωτικού αεροσκάφους που μετέβαινε στη Συρία και μετέφερε 93 άτομα, όπως μεταδίδει με νεότερο τηλεγράφημά του το Sputnik.

Πιο συγκεκριμένα ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να “συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι”, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε “τα βαθύτατα συλλυπητήριά του” στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους Ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ήταν στην ενεργό δράση τα τελευταία 33 χρόνια και είχε πραγματοποιήσει 6.689 ώρες πτήσης από το 1983.

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της διάσημης χορωδίας Ensemble Alexandrov του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαλίλοφ, ο ‘Αντον Γκουμπάκοφ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του υπουργείου Άμυνας, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, προσωπικότητα στη Ρωσία λόγω του έργου της ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Δίκαιη Βοήθεια”.

Τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα Channel One, NTV και Zvezda επιβεβαίωσαν ότι εννέα δημοσιογράφοι τους ήταν μεταξύ των επιβατών.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες” στο σημείο όπου συνετρίβη το στρατιωτικό αεροσκάφος Tu-154.

“Η περιοχή της συντριβής του Tu-154 έχει καθοριστεί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες”, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας ότι επτά πτώματα έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής στη Μαύρη Θάλασσα. “Δεν υπάρχουν επιζώντες στη Μαύρη Θάλασσα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.