Απίστευτες οι ιστορίες από την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι

Συγκλονιστικές ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσο περνούν οι ώρες από το αεροπορικό δυστύχημα, που ξεκλήρισε την χορωδία Αλεξάντροφ.

Πρόσωπα χαρούμενα που πήγαιναν να κάνουν τη δουλειά τους, να διασκεδάσουν τους στρατιώτες της Ρωσίας που πολεμούν στη Συρία έσβησαν από την μια στιγμή στην άλλη.
Το νήμα της ζωής τους κόπηκε μόλις δυο λεπτά αφότου το μοιραίο Τουπόλεφ-154 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Αντλέρ στο Σότσι. Το σήμα του χάθηκε και μαζί χάθηκαν οι 92 ψυχές που μετέφερε.

Μεταξύ αυτών ήταν 64 μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ, της διάσημης καλλιτεχνικής ομάδας του Κόκκινου Στρατού. Χορωδοί, μουσικοί αλλά και χορευτές που αποτελούσαν την ομάδα, ταξίδευαν για τη Συρία, ώστε να δώσουν μια παράσταση στο πλαίσιο των γιορτινών ημερών.

Ανάμεσά τους η 19χρονη μπαλαρίνα Λίλια Πιρίεβα, με καταγωγή από το Βορονέτς.

Άλλοι δύο, επίσης χορευτές της ομάδας, η Ραλίνα Γκιλμάνοβα, 22 ετών και ο αρραβωνιαστικός της Μικάιλ επέβαιναν στο Τουπόλεφ. Είχαν αρραβωνιαστεί πέρσι και επρόκειτο σύντομα να παντρευτούν.

Εννέα εργαζόμενοι τριών ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών επέβαιναν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος. Ένας από αυτούς, ο ηχολήπτης του NTV ανέβασε στο προφίλ του στο facebook μια φωτογραφία του αεροσκάφους λίγα λεπτά πριν απογειωθεί για τελευταία φορά…

Οι εργαζόμενοι του Channel One που χάθηκαν με το Τουπόλεφ

Οι εργαζόμενοι του NTV 

Το τελευταίο post του άτυχου ηχολήπτη του NTV

Μεταξύ των 92 επιβατών του Τουπόλεφ και η αγαπητή στη Ρωσία «δρ. Λίζα», κατά κόσμον Ελιζαβέτα Γκλίνγκα, γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση. Ασχολήθηκε με παιδιά με καρκίνο, αστέγους και άλλες ευπαθείς ομάδες και για την δράση της είχε τιμηθεί με το πέμπτο ανώτερο βραβείο του ρωσικού κράτους.