"Έσβησε" στα 60 της η Κάρι Φίσερ, η "πριγκίπισσα Λέια" από τον Πόλεμο των Άστρων

Η Κάρι Φίσερ, που έγινε διάσημη από τον ρόλο της “πριγκίπισσας Λέια” στη σειρά ταινιών του “Πολέμου των Άστρων” άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή, ανακοίνωσε η κόρη της, μέσω ενός εκπροσώπου της οικογένειας.

“Με βαθύτατη θλίψη η Μπίλι Λουρντ επιβεβαιώνει ότι η πολυαγαπημένη μητέρα της, η Κάρι Φίσερ, απεβίωσε στις 8.55 σήμερα το πρωί” αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σάιμον Χολς.

Η 60χρονη ηθοποιός και συγγραφέας βρισκόταν στη Βρετανία για τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Catastrophe. Επιστρέφοντας από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες, υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα στο αεροπλάνο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο Ρόναλντ Ρίγκαν. Την Κυριακή η μητέρα της, η διάσημη ηθοποιός και χορεύτρια Ντέμπι Ρέινολντς, είχε δηλώσει ότι η κατάστασή της ήταν “σταθερή”.

Πριν από έναν μόλις μήνα η Φίσερ είχε αποκαλύψει ότι είχε μια σύντομη ερωτική σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της, τον Χάρισον Φορντ, πριν από 40 χρόνια, όταν εκείνη ήταν μόλις 19 ετών και εκείνος 33. Η ηθοποιός προωθούσε επίσης τη νέα αυτοβιογραφία της, που τιτλοφορείται The Princess Diarist και βασίζεται στο ημερολόγιο που κρατούσε την εποχή που γύριζε την πρώτη ταινία της σειράς του Πολέμου των Άστρων.

Ξανάπαιξε τον ρόλο της πριγκίπισσας στις δύο επόμενες ταινίες και επανήλθε πέρσι ερμηνεύοντας την ηγέτιδα της Αντίστασης, στρατηγό Λέια Οργκάνα, στην ταινία “Η Δύναμη Ξυπνά”. Τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας της σειράς, του “Επεισοδίου 8”, στην οποία ενσαρκώνει τον ίδιο ρόλο, ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο και η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2017.

Η Φίσερ, κόρη της ηθοποιού Ντέμπι Ρέινολντς και του τραγουδιστή Έντι Φίσερ, έκανε το ντεμπούτο της στη σόουμπιζ σε ηλικία 12 ετών, στο νάιτκλαμπ της μητέρας της στο Λας Βέγκας. Έφηβη ακόμη, έπαιξε στην ταινία Shampoo το 1975. Αξιομνημόνευτη ήταν επίσης η ερμηνεία της στην ταινία “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι”, όπου έπαιζε τη φίλη της πρωταγωνίστριας Μεγκ Ράιαν.

Η ζωή της ωστόσο σημαδεύτηκε από τις καταχρήσεις και τις ταραχώδεις ερωτικές σχέσεις της. Είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και για πολλά χρόνια έδινε μάχη με τον εθισμό της στην κοκαΐνη και τα παυσίπονα. Όταν έπαιζε ταινία “Οι ατσίδες με τα μπλε”, γνώρισε και αρραβωνιάστηκε τον Νταν Ακρόιντ, τον οποίο όμως χώρισε για χάρη του συνθέτη και τραγουδιστή Πολ Σάιμον. Είχε αποκτήσει μία κόρη από τη σχέση της με τον ατζέντη Μπράιαν Λουρντ.

“Δεν έχω λόγια. Συντετριμμένος” έγραψε στο Twitter ο στενός φίλος και συμπρωταγωνιστής της, Μαρκ Χάμιλ. “Ένα λαμπρό ταλέντο και φως έσβησε”, σχολίασε ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο πρωταγωνιστής της σειράς “Σταρ Τρεκ”.

Ο σκύλος της ο Γκάρι, την αποχαιρέτισε με τον δικό του τρόπο μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter: “Η μαμά έφυγε. Σ’ αγαπώ Κάρι Φίσερ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ