Οι κληρονόμοι του Τζορτζ Μάικλ- Ποιοι διεκδικούν τα 120 εκατ. ευρώ που άφησε πίσω

Δίπλα στη μητέρα του θα ταφεί ο Τζορτζ Μάικλ, όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε πολύ κοντινός του φίλος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής που έφυγε από τη ζωή τα Χριστούγεννα σε ηλικία 53 ετών θα ταφεί στο Highgate Cemetery, κοντά στο σπίτι του στο Βόρειο Λονδίνο, όπου αναπαύεται και η μητέρα του Λέσλι Παναγιώτου που πέθανε από καρκίνο το 1997 ενώ στο ίδιο νεκροταφείο έχει ταφεί και ο Καρλ Μαρξ.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον οκτώ πρόσωπα, μεταξύ των οποίων παιδιά αστέρων της ποπ μουσικής όπως η Μπλούμπελ, κόρη της πρώην Spice Girl, Τζέρι Χάλιγουελ-Χόρνερ, φέρονται σύμφωνα με το protothema.gr σαν πιθανοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του Τζορτζ Μάικλ. Σε περίπου 120 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το ποσόν που θα μοιραστεί σε «βαφτιστήρια», εραστές και λοιπούς οικείους όπως ορίζει η διαθήκη του εκλιπόντος σούπερ-σταρ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν πολυτελείς κατοικίες στο Λονδίνο, την Οξφόρδη, τη Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ κ.α.

Τα τελευταία χρόνια ο Τζορτζ Μάικλ ζούσε αποκομμένος από τους στενούς του συγγενείς, οι οποίοι και εξέφρασαν έντονα παράπονα για το γεγονός ότι εκείνοι που τον συναναστρέφονταν ως τις τελευταίες του ώρες δεν τον φρόντισαν όπως θα έπρεπε. Το πάλαι ποτέ είδωλο της ποπ αφέθηκε στην τύχη του και τελικά επήλθε το μοιραίο, εφόσον κανείς δεν τον σταμάτησε από τον κατήφορο της αυτοκαταστροφής που ακολουθούσε.

Παρά την αποξένωση από την οικογένειά του, εικάζεται ότι η περιουσία του θα μοιραστεί μεταξύ των ατόμων τα οποία ο ίδιος είχε κατά καιρούς βαπτίσει, καθώς και στις δύο μεγαλύτερες αδελφές του, Μέλανι και Γιόντα. Μερίδιο όμως από τα υπάρχοντα του Τζορτζ Μάικλ αναμένεται να λάβει και η Μπλούμπελ, η κόρη της Τζέρι Χάλιγουελ-Χόρνερ των Spice Girls, η οποία είναι βαφτισιμιά εξ αγχιστείας, καθώς ο δικός της «νονός» είναι ο πρώην εραστής του Μάικλ, ο Κένι Γκος. Αλλά και ο τελευταίος σύντροφός του, ο κομμωτής διασήμων Φάντι Φαουάζ, πιθανότατα δεν θα μείνει εκτός της γενναιοδωρίας του Τζορτζ Μάικλ.

Ο Τζορτζ Μάικλ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την τραγουδίστρια Σέρλι Χόλιμαν, ένα από τα άτυπα μέλη των Wham! Η Χόλιμαν έκανε φωνητικά σε όλους τους δίσκους και τις συναυλίες του συγκροτήματος και αργότερα παντρεύτηκε τον Μάρτιν Κεμπ, μπασίστα και τραγουδιστή των Spandau Ballet. Μαζί του απέκτησε δύο παιδιά, την Χάρλεϊ Μουν και τον Ρόμαν, τα οποία και βάπτισε ο Τζορτζ Μάικλ. Μάλιστα, υποτίθεται ότι το ζεύγος Κεμπ θα επισκεπτόταν τον Μάικλ την επομένη των Χριστουγέννων. Η Σέρλι και η Χάρλεϊ Μουν είχαν εμφανιστεί σε βίντεο-κλιπ των Spice Girls, κάτι που επιβεβαιώνει ότι γύρω από τον αποβιώσαντα σταρ είχε δημιουργηθεί ένας ιστός σχέσεων ανάμεσα στα αγαπημένα του πρόσωπα, με κεντρικό άξονα τον ίδιον.

Η Σέρλι Χόλιμαν, ύστερα από πολύ άσχημες περιπέτειες με την υγεία του συζύγου της, ο οποίος έδωσε μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, χρεωκόπησε. Ωστόσο, χάρη στον Τζορτζ Μάικλ είχε επιβιώσει, εργαζόμενη στην Aegean Records, μια εταιρεία με πεδίο δραστηριότητας τη μουσική βιομηχανία, με την οποία είχε ταυτιστεί το όνομα του επί χρόνια αδελφικού φίλου (ή και εξαδέλφου σύμφωνα με ορισμένες πηγές) του Τζορτζ Μάικλ, Άντρου Γεωργίου. Παρά το γεγονός ότι οι δυο τους δεν μιλούσαν καν μεταξύ τους ύστερα από τη διάλυση της σχέσης τους τη δεκαετία του ’90, ο Άντρος Γεωργίου είχε εκφράσει επανειλλημμένως δημόσια την ανησυχία του για την υγεία του Τζορτζ Μάικλ και είχε προσπαθήσει να επανασυνδεθεί μαζί του. Αμέσως μετά από τον θάνατο του δεύτερου, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο γιός του Γεωργίου, ο Τζέιμς Κένεντι, αποχαιρέτισε συντετριμμένος τον «νονό» του, ενώ κυκλοφόρησαν παλιές φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον Τζέιμς ως νήπιο δίπλα στον Τζορτζ Μάικλ. Ο οποίος είχε βαφτίσει τόσο τον Τζέιμς όσο και τον αδελφό του.

Σε κάποια άλλη φωτογραφία που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Τζέιμς Κένεντι, ο πατέρας του ποζάρει δίπλα στον Τζορτζ Μάικλ. Από το ενδυματικό στιλ καταλαβαίνει κανείς ότι η εικόνα χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80. «Ο μπαμπάς μου και ο ‘Yog’ [σσ: χαϊδευτικό του Μάικλ]. Ο Θεός παίρνει κοντά του τους αγγέλους όταν τους χρειάζεται» έγραψε ο Κένεντι, συμπληρώνοντας «ευχαριστώ όλους τους φαν για τα μηνύματα, ας είστε ευλογημένοι. Μπαμπά, σύντομα θα είμαι κοντά σου. Ανυπομονώ και σ’ αγαπώ».

Η ιστορία πίσω από τον βασικό κληρονόμο

Ο 24χρονος Τζέιμς Κένεντι είναι εγκατεστημένος στην Αμερική, όπου συμμετέχει στο ριάλιτι σόου «Vanderpump Rules», του τηλεοπτικού σταθμού Bravo. Το συγκεκριμένο σόου αποτελεί οιονεί κόπια του Keeping Up with the Kardashians και περιστρέφεται γύρω από την καθημερινότητα της Λίζα Βάντερπαμπ, η οποία έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε ένα άλλο ριάλιτι, το «The Real Housewives of Beverly Hills». Η Βάντερπαμπ είναι η δυναμική ιδιοκτήτρια ενός διάσημου εστιατορίου στο Χόλιγουντ, το SUR και εκεί εργαζόταν ο Κένεντι ως Dj. Σε κάποιο επεισόδιο η Βάντερπαμπ τον απέλυσε, εκείνος κατρακύλησε στην κατάχρηση αλκοόλ κ.λπ, οπότε έσπευσαν σε βοήθειά του -φυσικά μπροστά στις κάμερες- οι γονείς του. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο κοινό η μητέρα του, Τζάκι, μια πραγματική καλλονή, η οποία όμως έχει πλέον χωρίσει από τον Άντρο Γεωργίου, κάτι που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ψυχική κατάσταση του Τζέιμς.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η σχέση των Γεωργίου με τον Τζορτζ Μάικλ υπήρξε πολύ στενή. Μάλιστα, ο Άντρος Γεωργίου είχε αποκαλύψει παλαιότερα ότι «όταν παντρευτήκαμε με την Τζάκι, της είπα ότι ο Τζορτζ έχει προτεραιότητα στη ζωή μου. Τα παιδιά μας θα είναι και δικά του παιδιά και θα βρίσκεται στην αίθουσα του τοκετού όταν θα γεννιούνται. Έτσι και έγινε: Όταν γεννήθηκε ο Τζέιμς, τον Ιανουάριο του 1992, ο Τζορτζ Μάικλ ήταν αυτός που τον έπλυνε μόλις είδε το φως του κόσμου».

Ο Άντρος Γεωργίου, εκτός από φίλος και ενδεχομένως συγγενής, διετέλεσε μάνατζερ του Τζορτζ Μάικλ την εποχή της μεγάλης του ακμής, τόσο επί Wham! όσο και στην σόλο καριέρα του. Οι δυο τους κατάγονταν από το ίδιο χωριό στην Κύπρο και οι γονείς τους είχαν μεταναστεύσει μαζί στη Βρετανία. Ο Γεωργίου αποκαλούσε τον Μάικλ με το ψευδώνυμο «Ροκ» και, όταν αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία του, την τιτλοφόρησε χαρακτηριστικά «Ροκ, ο πιο τυχερός άνθρωπος της ποπ». Στο βιβλίο του ο Άντρος Γεωργίου αναφέρεται εκτενώς στην παρεξήγηση που έγινε αιτία να διακοπεί η φιλία του με τον Τζορτζ Μάικλ. Παρόλ’ αυτά, ο Γεωργίου δήλωνε ότι «το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ποτέ να συμβεί, είναι το να μείνει κάποιος από τους δυο μας, ο Ροκ ή εγώ, πάνω από τον τάφο του άλλου, μετανιωμένος που δεν προσπάθησε να επανορθώσει τις ανοησίες που μας κατέστρεψαν».

Ο Άντρος Γεωργίου, τουλάχιστον σύμφωνα με τον γιο του, τον Τζέιμς Κένεντι, θεωρείται «γκουρού» στο μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις μέσω social media. Ο δε Τζέιμς, είχε προσπαθήσει να φέρει κοντά τον πατέρα και τον σούπερ-σταρ νονό του, χωρίς αποτέλεσμα. Αν μη τι άλλο, όμως, φαίνεται ότι ο Τζορτζ Μάικλ, αν και κρυφά, είχε συγκινηθεί από τις αγαθές προθέσεις του βαφτισιμιού του.