Συνέλαβαν 7 τζιχαντιστές στη Ρωσία - Ετοίμαζαν επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Στα χέρια της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας βρίσκονται επτά άτομα που θεωρούνται ύποπτοι για σχεδιασμό πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μόσχα με την “υπογραφή” του Ισλαμικού Κράτους.

«Η FSB σε συνεργασία με το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών απέτρεψαν τις δραστηριότητες μιας μυστικής ομάδας υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους, στην πόλη Νταγκεστάν, νότια της Ρωσίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Υπηρεσία.

Οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις έπειτα από «άμεσες οδηγίες» που έπαιρναν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Μετά τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των υπόπτων κατά τις οποίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλη ποσότητα πυροβόλων όπλων, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, καθώς και εξαρτήματα για αυτοσχέδια εκρηκτικά.

Πηγή από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόνισε ότι η ομάδα ετοίμαζε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν πρόσφατα ότι είχαν αποτρέψει μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, που είχαν σχεδιάσει τζιχαντιστές.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως οι τζιχαντιστές αποτελούν απειλή για τους Ρώσους πολίτες και για το λόγο αυτό πήρε τη απόφαση να αναπτύξει το στρατό ώστε να βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.