Φραστικά πυρά ανταλλάσσουν Ομπάμα-Τραμπ λίγο πριν από την μεταβίβαση της προεδρίας

Φραστικά πυρά εξακολουθούν να ανταλλάσσουν ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο εν αναμονή πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι ο πρώτος βρίσκεται στη Χαβάη και ο δεύτερος στη Φλόριντα για τις εορταστικές διακοπές τους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών επιδεινώνονται είτε μέσω φραστικών επιθέσεων στο Twitter, είτε εξαιτίας των διαφορετικών τους απόψεων στα διεθνή θέματα και ενώ απομένουν τρεις εβδομάδες πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Ντ. Τραμπ.

Την ίδια ώρα τα επιτελεία των δύο πλευρών δηλώνουν ότι η διαδικασία μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας εξελίσσεται ομαλά. Ο Ντ. Τραμπ είχε “μία ευγενική συνομιλία”, όπως τη χαρακτήρισε, με τον Μπ. Ομπάμα την Τετάρτη. Μέλος της ομάδας του Ντ. Τραμπ που εργάζεται για την ομαλή μεταβίβαση της προεδρίας δήλωσε προχθές ότι αναμένει περισσότερες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντρών, πριν από την ορκωμοσία του κ. Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το CNN.

Ο Ντ. Τραμπ γίνεται πιο επικριτικός έναντι του Μπ. Ομπάμα μετά την εκλογή του γράφοντας στο Twitter ότι ο Ομπάμα δεν αξιολόγησε σωστά τις εκλογές και για το λόγο αυτό υπέστησαν πανωλεθρία οι Δημοκρατικοί. Η κριτική του κ. Τραμπ κλιμακώθηκε προχθές μέσω μηνύματος που ανάρτησε στο οποίο έγραφε ότι οι “εμπρηστικές” δηλώσεις του Ομπάμα δυναμιτίζουν την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.