Κων/πολη: Σοκαριστική μαρτυρία - Σήκωνα από πάνω μου πτώματα για να βγω από το κλαμπ

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία της Σινέμ Ουγιανίκ από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη με τους 39 νεκρούς, καθώς η ίδια βρισκόταν μέσα στο κλαμπ Reina μαζί με τον σύζυγό της.

Η Σινέμ μίλησε στο Associated Press λέγοντας ότι σε ανύποπτο χρόνο άκουσε πυροβολισμούς και ουρλιαχτά.

«Πριν καταλάβω τι έγινε, ο άντρας μου έπεσε πάνω μου και με έριξε στο έδαφος. Έπρεπε να σηκώσω πολλά πτώματα που είχαν πέσει πάνω μου για να καταφέρω να βγω έξω», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας έξω από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί ο σύζυγός της, Λούτφου Ουγιάνικ, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα.

Η Σινέμ δεν τραυματίστηκε, ωστόσο υπέστη ισχυρό σοκ.

Από την πλευρά του, ένας άλλος θαμώνας περιέγραψε απίστευτες στιγμές πανικού, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο: «Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε πολλή σκόνη και καπνός. Πυροβολισμοί ξέσπασαν», είπε ο Σεφά Μποϊντάς, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της μικρής ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης.

Συνεχίζοντας ο ίδιος εκτίμησε ότι πιθανόν να υπάρχουν περισσότερα θύματα, “επειδή καθώς προχωρούσα, άνθρωποι ποδοπατούσαν άλλους ανθρώπους». Σημειώνεται ότι ο πανικός ήταν τέτοιος, που αρκετοί θαμώνες του κλαμπ βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν από τα πυρά του μακελάρη.

Το κλαμπ Reina

Ο Σεφά είχε πάει στο κλαμπ μαζί με δύο φίλες του. Η μια από τις δύο λιποθύμησε, όπως έγινε και με άλλες κοπέλες: «Την σήκωσα στην πλάτη μου και βάλθηκα αμέσως να τρέχω. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να διαφύγω. Σε τέτοιες στιγμές, δεν περιμένεις. Ακούγαμε πυροβολισμούς αριστερά, έτσι τρέξαμε προς τα δεξιά».

«Περίπου 50 άτομα διέφυγαν πιθανόν μ’ αυτόν τον τρόπο», προσθέτει ενώ ο ίδιος είναι ακόμη σοκαρισμένος.

Η αστυνομία έφθασε γρήγορα μετά τους πυροβολισμούς. «Έφθασαν πολύ γρήγορα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν αμέσως την κατάσταση, δεν ήξεραν ποιος ήταν ο δράστης. Μας υποψιάζονταν όλους», λέει.

Η ειρωνεία είναι πως ο ποδοσφαιριστής αφηγείται ότι αρχικά δεν ήθελε να πάει στη Reina, φοβούμενος «κάποια συμπλοκή, κάτι, μια βόμβα». Η Τουρκία επλήγη πέρυσι από πολλές επιθέσεις, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο χώρους στους οποίους συχνάζουν οι τουρίστες, όπως αυτό το νυκτερινό κέντρο.

«Δεν μπορεί να συμβεί κάτι σ’ ένα μέρος όπως η Reina!», του είπε όμως ένας φίλος. Κι εκείνος πείστηκε. Ωστόσο, προσθέτει, «είχα ένα προαίσθημα… Πήγα εκεί αργά, μετά την αλλαγή του χρόνου. Και όλο αυτό συνέβη 10 λεπτά αφότου είχα φθάσει».