Ινδονησία: Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο έκλεισε τα 146!

146 ετών είναι ο Mbah Gotho, αυτό τουλάχιστον δείχνει η ταυτότητά του που γράφει ότι γεννήθηκε το 1870. Ο Mbah Gotho πριν λίγες ημέρες γιόρτασε τα γενέθλιά του με τα εγγόνια του αφού εδώ και χρόνια έχουν πεθάνει και οι γυναίκες του και τα παιδιά του.

Ο 146χρονος είναι από την Ινδονησία και ζει σε ένα μικρό χωριό στα περίχωρα της Κεντρικής Ιάβα ενώ τα επίσημα έγγραφα αποδεικνύουν ότι γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1870.

Εάν αυτή η ημερομηνία είναι σωστή τότε κερδίσει επάξια του γηραιότερου ανθρώπου στη γη, τίτλο που κατείχε η Jeann Calment η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών.

Ο Mbah Gotho γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον εγγονό του Suryanto και την οικογένειά του ενώ έχουν πεθάνει τα 10 αδέλφια του, οι 4 γυναίκες του και τα παιδιά του.

Ο 146χρονος γιορτάζοντας τα γενέθλιά του κατάφερε και έσβησε τα κεριά της τούρτας ενώ απαντώντας στο ερώτημα ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του είπε “η συνταγή είναι η υπομονή”

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι ετοιμάστηκε για το θάνατό του το 1992, μάλιστα έφτιαξε και τον τάφο του αλλά μετά από 24 χρόνια ζει ακόμη.

146 ετών

Ο υπερήλικας την περισσότερη ώρα της ημέρας ακούει ραδιόφωνο αφού τα μάτια του πλέον δεν τον βοηθούν να βλέπει τηλεόραση.

Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στη Γη όπου ισχυρίζονται ότι είναι πολύ μεγαλύτεροί του χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται με επίσημα έγγραφα όπως ο Νιγηριανός James Olofintuyi ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι 171 ετών και ο Ghaquabo Ebba από την Αιθιοπία 163 ετών αλλά χωρίς επίσημα έγγραφα δεν μπορούν να πάρουν τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη γη.