Λάθος άνθρωπο συνέλαβαν οι Τούρκοι - Του ζήτησαν συγγνώμη & τον άφησαν ελεύθερο

Λάθος άνθρωπο συνέλαβαν Τούρκοι αστυνομικοί, καθώς όπως αποδείχθηκε ο Iakhe Mashrapov δεν είναι ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης.

O Mashrapov που είναι από το Κιργιστάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την αιματηρή επίθεση της 1ης Ιανουαρίου στο κλαμπ Ρέινα. Όπως υποστήριξε, ταξίδεψε από το Κιργιστάν για την Τουρκία στις 28 Δεκεμβρίου και επέστρεψε στη χώρα του στις 30 του ίδιου μήνα. Αμέσως μετά πήγε και πάλι στην Τουρκία την πρώτη Ιανουαρίου και ξαναγύρισε στο Κιργιστάν στις 3 του Γενάρη.

“Δεν είχα ιδέα για το ποιος είναι ο τρομοκράτης και δεν ξέρω πως η φωτογραφία του διαβατηρίου μου βρέθηκε στα social media. Όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, εγώ ήμουν στο Κιργιστάν”, είπε χαρακτηριστικά. Όπως επεσήμανε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AKIpress, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για επαγγελματικούς λόγους.

Το διαβατήριο του Iakhe Mashrapov έκανε τον γύρο του κόσμου από το πρωί της Τρίτης, αφού συνελήφθη από Τούρκους αστυνομικούς κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο με προορισμό το Μπίσκεκ (πρωτεύουσα του Κιργιστάν).

Ακολούθησε η ανάκρισή του που κράτησε περίπου μια ώρα, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είναι ο τρομοκράτης που αναζητείται. Οι αστυνομικοί απολογήθηκαν ζητώντας συγγνώμη και τελικά τον άφησαν να επιβιβαστεί στην πτήση του, η οποία όπως είπε καθυστέρησε για περίπου μια ώρα, λόγω της κράτησής του από τις τουρκικές αρχές.