Τουρκικά ΜΜΕ: Στα ελληνικά νησιά ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης

Άφαντος παραμένει ο τρομοκράτης του Βοσπόρου την ώρα που μία φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο δράστης του μακελειού του κλαμπ Reina μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας ο δράστης φέρεται να πήρε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου το φέριμποτ από την αποβάθρα Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής «Ακσάμ», ο δράστης πέρασε στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα, και από εκεί πήγε στο Μπαλικεσίρ για να φτάσει στις ακτές του Αιγαίου και από εκεί πέρασε στα ελληνικά νησιά.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι τον δράστη βοήθησαν να διαφύγει κάποιες υπηρεσίες πληροφοριών, ωστόσο η ΜΙΤ διατείνεται ότι βρίσκεται κοντά στο να τον συλλάβει.

Πάντως, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά τους χώρους του νυχτερινού κέντρου και εικάζεται ότι πήγε στο Reina μία εβδομάδα πριν από το χτύπημα για να εξερευνήσει το χώρο για μισή ώρα περίπου.

To σχετικό δημοσιεύμα στην ιστοσελίδα της «Ακσάμ»

aksan

Εν τω μεταξύ στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η τουρκική αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να ήταν ίσως και τρεις οι δράστες καθώς έτσι υποστηρίζουν στις  καταθέσεις τους ορισμένοι που σώθηκαν.

Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι συνεργός του δράστη ήταν και μία γυναίκα. Ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζεται ότι ο δράστης πετούσε ποτήρια και μπουκάλια από τα τραπέζια πάνω στα άτομα που είχαν ξαπλώσει στο δάπεδο για να διαπιστώσει εάν είναι πράγματι νεκροί.
Επίσης, υπάρχει διαφορετική περιγραφή στο ντύσιμο του δράστη που δεν αφορά μόνο το μπουφάν που άφησε στο κλαμπ μέσα στο οποίο είχε και το ποσό των 500 τουρκικών λιρών. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες θέλουν το δράστη να φοράει ανοιχτόχρωμο παντελόνι με τσέπες όταν έφυγε από το σπίτι του στο Ζειτίνμπουρνού ενώ μέσα στο κλαμπ όπως φαίνεται στο βίντεο ο δράστης φορά σκουρόχρωμο και στενό παντελόνι.

Πάντως, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά τους χώρους του νυχτερινού κέντρου και εικάζεται ότι πήγε στο Ρέινα μία εβδομάδα πριν από το χτύπημα για να εξερευνήσει το χώρο για μισή ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία διερευνά την περίπτωση να βρίσκονταν και δεύτερος εκτελεστής μέσα στο κλαμπ Ρέινα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Τουλάχιστον τρεις μάρτυρες που σώθηκαν από το μακελειό κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ήταν δύο οι δράστες. 

Το σενάριο να ήταν δύο οι δράστες ενισχύεται και από την εξής πληροφορία: μία άλλη τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι, στο βίντεο που δείχνει το δράστη να φεύγει από το σπίτι του στο Ζεϋτίνμπουρνού για να πάει στο νυχτερινό κέντρο “Ρέινα”, φορούσε ανοιχτόχρωμο παντελόνι με τσέπες. Όμως στο βίντεο που έχει τραβηχτεί στο εσωτερικό του κλαμπ, ο άνδρας φαίνεται να φορά σκουρόχρωμο και στενό παντελόνι. Το ίδιο και στη φωτογραφία μέσα από το ταξί που πήρε για να κατευθυνθεί προς το Ρέινα. Πιθανός συνεργό του δράστη του Ρέινα είναι ο Γιουσούφ Χότζα .

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουμούς, ανακοίνωσε ότι πίσω από την αιματοχυσία στο κλαμπ Reina βρίσκονται πιθανόν ξένες μυστικές υπηρεσίες προβάλλοντας το αιτιολογικό ότι, ο δράστης ήταν επαγγελματίας και είχε “άκρες ” αφού κατάφερε να διαφύγει παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.