ΝΑΤΟ: «Απόλυτη εμπιστοσύνη» στη διατήρηση της δέσμευσης των ΗΠΑ

«Την απόλυτη εμπιστοσύνη του» στη διατήρηση «της ισχυρής δέσμευσης» των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αφού ο εκλεγμένος πρόεδρος χαρακτήρισε τον οργανισμό αυτό «παρωχημένο» επανέλαβε το ΝΑΤΟ. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την ισχυρή τους δέσμευση στο ΝΑΤΟ, στους διατλαντικούς δεσμούς και τις εγγυήσεις ασφάλειας για την Ευρώπη», είχε επισημάνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις 6 Δεκεμβρίου.

Όταν ζητήθηκε από το AFP να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του Ντ. Τραμπ, το ΝΑΤΟ έστειλε ξανά χωρίς κανένα άλλο σχόλιο αυτή τη δήλωση του κ. Στόλτενμπεργκ. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ προσερχόμενος στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ παραδέχθηκε ότι «οι δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, ο οποίος θεωρεί το ΝΑΤΟ παρωχημένο, έγιναν δεκτές με ανησυχία».

Στις 6 Δεκεμβρίου ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είχε εκφράσει τη βαθιά του εμπιστοσύνη προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Η διαβεβαίωση της διατήρησης της αμερικανικής εμπλοκής στο ΝΑΤΟ «είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έλαβα όταν μίλησα με τον Ντόναλντ Τραμπ λίγες ημέρες μετά την εκλογή του», είχε σημειώσει επίσης ο Στόλτενμπεργκ την προηγούμενη Πέμπτη.