Ένοπλη επίθεση σε κλαμπ στο Μεξικό - 5 νεκροί (vid)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δώδεκα τραυματίστηκαν, από την επίθεση ενόπλου στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «BPM Festival» στο Πλάγια ντελ Κάρμεν, ένα πολύ δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στο ανατολικό Μεξικό.

Τρία από τα θύματα είναι αλλοδαποί, σύμφωνα με την Κριστίνα Τόρες, τη Δήμαρχο του Σολιδαριδάδ, της περιοχής όπου βρίσκεται η δημοφιλής παραλία.

«Προς το παρόν, μας ενημέρωσαν ότι ένα πρόσωπο άνοιξε πυρ» πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι οι αρχές επικοινωνούν με τα προξενεία των ΗΠΑ, του Καναδά και της Κολομβίας για να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τους υπηκόους τους.

Ο ένοπλος επιτέθηκε στο κλαμπ «Blue Parrot», όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι για την τελευταία ημέρα του BPM. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του φεστιβάλ, η επίθεση ξεκίνησε στον δρόμο έξω από το κλαμπ, ενώ οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν ότι τρεις φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς.

Στη συνέχεια ο δράστης πυροβόλησε στο εσωτερικό του κλαμπ από ένα παράθυρο του κτηρίου, ενώ εκείνη την ώρα ο κόσμος που βρισκόταν μέσα διασκέδαζε στο πλαίσιο του μουσικοχορευτικού φεστιβάλ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο είτε για τρομοκρατική επίθεση, είτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών ναρκωτικών της πόλης. Ο DJ του μαγαζιού ανάρτησε tweet που ανέφερε ότι κάποιος άνοιξε πυρ στο μαγαζί και τέσσερις με πέντε άνθρωποι είναι νεκροί.

Το Πλάγια ντελ Κάρμεν βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από το Κανκούν. Εκεί συχνάζουν Αμερικανοί αλλά και Ευρωπαίοι τουρίστες. Η περιοχή βρίσκεται στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών.