Λονδίνο: «Χτίστε Γέφυρες Όχι Τείχη»- Διαμαρτυρία Βρετανών κατά Τραμπ

Ένα πανό με το σύνθημα “χτίστε γέφυρες, όχι τείχη” κρέμασαν ακτιβιστές στην Tower Bridge του Λονδίνου, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Το σημείο που επέλεξαν οι Βρετανοί να “διαμαρτυρηθούν” δεν είναι τυχαίο. Η γέφυρα Τάουερ Μπριτζ αποτελεί σημείο αναφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας, πάνω από τον Τάμεση και βρίσκεται κοντά στον Πύργο του Λονδίνου από τον οποίο πήρε και το όνομά της.
%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7

Πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα από το Σίνδεϊ μέχρι το Τορόντο και από την Αντις Αμπέμπα ως το Δουβλίνο με αφορμή την τελετή οκρωμοσίας που θα γίνει το απόγευμα ώρα Ελλάδος στην Ουάσιγκτον.

Οι ακτιβιστές, μέλη μιας οργάνωσης που αποκαλείται «Γέφυρες, Οχι Τείχη», μια αναφορά στην πρόθεση του Τραμπ να κατασκευάσει τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, ανέβηκαν στην εμβληματική γέφυρα και περπάτησαν κρατώντας ροζ γράμματα που σχημάτιζαν τη φράση “Act now” (δράστε τώρα) την ώρα που κάποιοι άλλοι κρεμούσαν το πανό.

%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80

“Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η πολιτική του μίσους που διασπείρουν όμοιοι του Ντόναλντ Τραμπ”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νόνα Χάρκμανς, μέλος της οργάνωσης.