Ολλανδός Πρωθυπουργός προς μουσουλμάνους: Φερθείτε νορμάλ ή φύγετε

Ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όσους δεν σέβονται τις αξίες που ασπάζεται η Ολλανδία πήρε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, τονίζοντας ότι όποιος δεν μπορεί να το κάνει καλά θα κάνει να εγκαταλείψει τα εδάφη της.

“Φερθείτε φυσιολογικά ή φύγετε”, διεμήνυσε ο Ολλανδός ηγέτης σε ολοσέλιδη καταχώρησή του, βλέποντας το κόμμα του να απειλείται από το αντιμεταναστευτικό Κόμμα της Ελευθερίας του Γκέερτ Βίλντερς, λίγους μήνες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 15ης Μαρτίου.

Όπως ανέφερε ο Ρούτε, ο λαός του νιώθει όλο και πιο άβολα με εκείνους που καταχρώνται την ελευθερία, την οποία ήρθαν για να βρουν στην Ολλανδία.

Το ακροδεξιό κόμμα PVV δίνει μάχη “σώμα με σώμα” με το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία (VVD) του Ρούτε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του PVV, Γκέερτ Βίλντερς, χαρακτήρισε ψέμα το μήνυμα του Πρωθυπουργού σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter: «Ο άνθρωπος των ανοικτών συνόρων, του τσουνάμι των αιτήσεων ασύλου, της μαζικής μετανάστευσης και του εξισλαμισμού, ψεύδεται και εξαπατά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο είναι αμφίβολος ο σχηματισμός Κυβέρνησης συνασπισμού σε μια υποτιθέμενη νίκη του Βίλντερς, καθώς ο νυν Πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά με το PVV.

Πλέον στην κορυφή της προεκλογικής καμπάνιας στην Ολλανδία δεν είναι θέματα όπως η οικονομία ή η διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά το λαϊκό αίσθημα, σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές στη χώρα.

Την ολοσέλιδη καταχώρηση του Ρούτε φιλοξένησαν αρκετές εφημερίδες, ωστόσο ο Πρωθυπουργός έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις θέσεις του σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην Algemeen Dagblad.

Ο Ολλανδός πολιτικός σχολίασε το πρόστιμο που επέβαλε το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ολλανδίας στην εταιρεία λεωφορείων Qbuzz, η οποία αρνήθηκε να προσλάβει έναν μετανάστη, διότι αυτός αρνήθηκε να σφίξει το χέρι γυναικών.

«Νομίζω ότι πρόκειται για μια αλλόκοτη απόφαση. Φυσικά και έχει δίκιο η Qbuzz. Πώς μπορεί να λέει ένας οδηγός λεωφορείου “αρνούμαι να σφίξω το χέρι μιας γυναίκας επειδή αντίκειται στα πιστεύω μου; Γι’ αυτό ακριβώς επαναστατώ κι εγώ και πολλοί άλλοι, επειδή εμείς εδώ συνηθίζουμε να δίνουμε τα χέρια ο ένας στον άλλον”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο Μαρκ Ρούτε, κατήγγειλε την αντικοινωνική συμπεριφορά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους δρόμους, αλλά κυρίως εκείνους που αρνούνται να ασπαστούν τις αξίες της ολλανδικής κοινωνίας, που παρενοχλούν γυναίκες με κοντές φούστες και ομοφυλόφιλους και χαρακτηρίζουν κανονικούς ανθρώπους ως ρατσιστές.

«Αν ζείτε σε μια χώρα όπου αντιδράτε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο έχετε μια επιλογή. Φύγετε! Δεν σας υποχρεώνει κανείς να είστε εδώ!», τόνισε.