Γερμανία: Μαγνητοσκοπούσαν νεοσύλλεκτους σε ταπεινωτικές σεξουαλικές πράξεις

Στην αποδέσμευση επτά στρατιωτικών από τα καθήκοντά τους προχώρησε το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας καθώς φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση βίαιων σεξουαλικών τελετουργικών σε νεοσύλλεκτους τους οποίους ανάγκαζαν σε ταπεινωτικές σεξουαλικές πράξεις, ενώ οι ίδιοι τους μαγνητοσκοπούσαν. Το περιστατικό διαδραματίστηκε στη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πόλη του Pfullendorf, στη Γερμανία και ήρθε στην δημοσιότητα όταν μια νεοσύλλεκτη γυναίκα αποκάλυψε πως τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε βίαια σεξουαλικά τελετουργικά αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι είδε στρατιωτικούς να είναι δεμένοι για ώρες και να τους βρέχουν με αντλίες νερού.

%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1

Από την πλευρά της η υπουργός Άμυνας, Ursula von der Leyen υποσχέθηκε πως θα διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα και χαρακτήρισε το περιστατικό που διαδραμτίστηκε στην εκπαιδευτική βάση «απεχθές και άθλιο».

%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b12

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο γερμανικός στρατός γίνεται λόγος ότι «έχει λάβει χώρα ένας σημαντικός αριθμός περιστατικών, τα οποία έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν» και υποστήριξε πως οι πράξεις ήταν ντροπιαστικές, καθώς δεν υπήρχε σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την σεξουαλική ανεξαρτησία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αποκάλυψε πως οι καταγγελίες αφορούν τρία διαφορετικά περιστατικά από το 2014, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι κατηγορούμενοι διωχθούν ποινικά.