"Επί ποδός" οι αρχές στις ΗΠΑ για την ισχυρότερη χιονοθύελλα για φέτος– Δύο νεκροί

Το θάνατο δύο ατόμων αλλά και σοβαρά προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και εναέριο δίκτυο του βορειοανατολικού τμήματος των ΗΠΑ έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονοθύελλα που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Βοστώνη. Από την χιονοθύελλα λουκέτο έβαλαν τα σχολεία αυτών των περιοχών, ενώ πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

xi3

xi1

Ελάχιστοι Νεοϋορκέζοι κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ οι υπάλληλοι του δήμου, με φτυάρια και εκχιονιστικά μηχανήματα, προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια από το παχύ στρώμα χιονιού. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αμερικανικές αρχές καθώς οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για την ισχυρότερη χιονοθύελλα που θα πλήξει για φέτος τη Νέα Yόρκη. Χιονισμένη και άδεια είναι η «Times Square».

Το ύψος του χιονιού αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, που καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Την ίδια ώρα περισσότερες από 1.700 πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης (Τζ. Φ Κένεντι, Λα Γκουάρντια, Νιούαρκ).