Λαγκάρντ: Ανησυχώ για τις εκλογές στην Ευρώπη

Την ανησυχία της για τα αποτελέσματα των εκλογών που θα γίνουν φέτος σε χώρες της Ευρώπης εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας παράλληλα ότι η Ευρωζώνη έχει σημειώσει πρόοδο στη βελτίωση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

«Ανησυχώ, όπως όλοι μας, για κάποιες από αυτές τις εκλογές», ήταν η απάντηση της Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις εκλογές στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Οι “κίνδυνοι” που ελλοχεύουν, δεν είναι άλλοι από την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, την άνοδο του επίσης ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς στην Ολλανδία, καθώς και τη σκληρή εκλογική μάχη που αναμένεται να δώσει η Άγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.

Η Λαγκάρντ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στο Ντουμπάι, ωστόσο δεν έδωσε για το θέμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χειριστεί τα μεγάλα ζητήματα εξαιτίας των αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις Κυβερνήσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, η ίδια υπερασπίστηκε την Ένωση, λέγοντας ότι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος έχουν ανακάμψει από την κρίση.

«Πρέπει να γίνουν περισσότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Όσο για την ανάπτυξη των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, η επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίστηκε αισιόδοξη, ωστόσο ανέφερε πως οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και οι δαπάνες για υποδομές που σχεδιάζει ο Τραμπ, θα έχουν συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο.