ΗΠΑ: Πολιτικός αναβρασμός στο Κογκρέσο μετά την παραίτηση του Μάικλ Φλιν

Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί στο αμερικανικό Κογκρέσο μετά τις εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν οι οποίες οδήγησαν αργά χθες το βράδυ στην παραίτησή του. Πληθώρα μελών του Κογκρέσου που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησαν απόρρητη ενημέρωση από στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να λάβουν λεπτομερείς εξηγήσεις για το τι έχει ακριβώς συμβεί.

Τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Κόνιερς από το Μίσιγκαν και Ελάιζα Κάμμινγκς από το Μέριλαντ απηύθυναν το αίτημα τόσο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και προς το FBI. Από την πλευρά του ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, επίσης, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Καλιφόρνια, ενώ ασκεί επιρροή εντός της μόνιμης ειδικής επιτροπής για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι η παραίτηση του Μάικλ Φλιν δε θέτει τέλος στις ερωτήσεις που σχετίζονται με τις επαφές που είχε με τους Ρώσους.

“Η κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να διευκρινίσει ποιος ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις του Φλιν με το Ρώσο πρεσβευτή, αλλά κι αν ο ίδιος ενεργούσε σύμφωνα με εντολές του προέδρου ή άλλων αξιωματούχων ή αν οι συνομιλίες είχαν περιέλθει στην αντίληψη στελεχών του επιτελείου Τραμπ” τόνισε ο κ. Σιφ.