Συρία: Βομβαρδισμός σε κηδεία - Τουλάχιστον 16 νεκροί

Μια κηδεία σε συνοικία της Δαμασκού έβαλαν στόχο δυνάμεις του συριακού στρατού, οι οποίες προχώρησαν σε βομβαρδισμό σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Επτά ρουκέτες και αρκετές οβίδες» έπληξαν την Καμπούν το Σάββατο, μια συνοικία στα βορειοανατολικά όρια της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφερε η ΜΚΟ.

Το καθεστώς και οι αντάρτες κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας στην Καμπούν το 2014, αλλά οι βίαιες συγκρούσεις δεν σταμάτησαν και η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει στόχος βομβαρδισμών από τις συριακές δυνάμεις.

Παράλληλα, τρεις άμαχοι, ανάμεσα τους δύο νεαρά αδέρφια, σκοτώθηκαν την ίδια μέρα από επιδρομές αεροσκαφών της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στην πολιορκημένη συνοικία αλ Ουάερ, την τελευταία περιοχή της πόλης Χομς που τελεί υπό τον έλεγχο ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές κατέληξαν σε μια συμφωνία εκεχειρίας τον Δεκέμβριο του 2015 στην περιοχή, επιτρέποντας την αποχώρηση εκατοντάδων αμάχων και μαχητών.