Ο Τραμπ κήρυξε πόλεμο στα ΜΜΕ - "Έκοψε" απ' τον Λευκό Οίκο CNN, New York Times & Politico

Με συνοπτικές και… “δημοκρατικές” διαδικασίες, ο Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε από το καθιερωμένο μπρίφινγκ μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης.

Έτσι ο Λευκός Οίκος απαγορεύει στο εξής την είσοδο σε δημοσιογράφους και συνεργεία των CNN, New York Times, Los Angeles Times, Politico και BuzzFeed.

Όπως ήταν λογικό, η κίνηση αυτή του Αμερικανού Προέδρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς οι δημοσιογράφοι του Associated Press και του TIME Magazine, με τη σύμφωνη γνώμη και των διοικήσεων των Μέσων τους, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό των συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με το CNN, συντηρητικά Μέσα, όπως το Breitbart, όπου εργαζόταν ο ακροδεξιός Milo Yiannopoulos, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο παιδοφιλίας, η Washington Times και το δίκτυο One America News έλαβαν κανονικά πάσο και παραβρέθηκαν στην ενημέρωση των συντακτών.

Ο Αμερικανός ηγέτης είχε τοποθετηθεί πολλάκις σε βάρος των Μέσων Ενημέρωσης (κυρίως της χώρας του), κατηγορώντας τα για ψέματα και ανακρίβειες, τονίζοντας ότι του έχουν κηρύξει τον πόλεμο.