Politico: Τη Δευτέρα το νέο διάταγμα Τραμπ για τη μετανάστευση

Μια νέα εκδοχή του εκτελεστικού του Διατάγματος για την μετανάστευση αναμένεται να υπογράψει αύριο Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο ανέστειλε η Δικαιοσύνη, αφού προκάλεσε τεράστιο σάλο και χάος στα αεροδρόμια, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο ιστότοπος Politico.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει το νέο διάταγμα στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο οποίος επικαλείται ανώτερους Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι αλλαγές που ο κ. Τραμπ αποφάσισε να κάνει στο νέο διάταγμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το διάταγμα που υπέγραψε την 27η Ιανουαρίου απαγόρευε στην είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε υπηκόου επτά χωρών με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό για 90 ημέρες, όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και των Σύρων προσφύγων μόνιμα. Το διάταγμα προκάλεσε αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο και κύμα διαδηλώσεων εντός των ΗΠΑ, ενώ επικράτησε χαοτική κατάσταση στα αμερικανικά διεθνή αεροδρόμια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως υπέστη δύο δικαστικές ήττες όταν η εφαρμογή του διατάγματός του ανεστάλη από δικαστή του Σιάτλ την 3η Φεβρουαρίου και όταν εφετείο του Σαν Φρανσίσκο επικύρωσε την αναστολή της ισχύος του την 9η Φεβρουαρίου.