O Wikileaks ξαναχτυπά: Βάση κυβερνοεπιθέσεων της CIA η αμερικανική πρεσβεία στη Γερμανία

Σεισμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις του ιστιότοπου Wikileaks, σύμφωνα με τις οποίες το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη χρησιμοποιείται ως μυστική βάση από τη CIA για επιθέσεις χάκερ.

wikileaksss

Όπως αποκαλύπτει ο Wikileaks, τα άκρως εμπιστευτικά έγγραφα, της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, που αποκαλύπτουν τις σκιώδεις αυτές επιχειρήσεις, είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, ενώ σημειώνεται πως το Vault 7, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο εγχείρημα, είναι η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων σχετικά με τη CIA στα χρονικά.

Συνολικά 8.761 έγγραφα είδαν το φως της δημοσιότητας.΄Εγγραφα που αποκαλύπτουν τα κατασκοπευτικά μυστικά της CIA, με τον δημιουργό του ιστιοτόπου Τζούλιαν Ασάνζ, να επισημαίνει πως πρόκειται μόλις για το πρώτο μέρος από μια σειρά διαρροών που θα δημοσιευτούν στη συνέχεια. Το αρχείο κυκλοφόρησε ανάμεσα σε πρώην κρατικούς χάκερ με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο, ένας από τους οποίους έχει παράσχει στη Wikileaks τμήματα αυτού του αρχείου.

Με τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, η Wikileaks έχει εξασφαλίσει πως η «CIA έχει χάσει τον έλεγχο του “οπλοστασίου” της», ισχυρίστηκε ο Ασάνζ. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά κωδικών και λογισμικών, που αν αποδειχθούν πραγματικά, θα μπορούσαν να επιτρέψουν έλεγχο των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.