Το μήνυμα της Μαντόνα στις γυναίκες: Η επανάσταση αρχίζει εδώ (video)

Η Μαντόνα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παρουσιάζοντας μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο«Her-Story», για την οποία συνεργάστηκαν οι φωτογράφοι Luigi & Iango  με το γερμανικό Vogue.

Η ταινία παρουσιάστηκε από τη διάσημη τραγουδίστρια στον λογαριασμό της στο Facebook, με τη λεζάντα «μια ταινία αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για την ελευθερία!»

Όπως αναφέρει το Rolling Stone, η ταινία ξεκινά με voiceover από την ίδια: «Καλώς ορίσατε στην επανάσταση της αγάπης, στην άρνηση εμάς των γυναικών να αποδεχθούμε αυτή τη νέα εποχή τυραννίας.

Όπου δεν διατρέχουν κίνδυνο μόνον οι γυναίκες, αλλά όλοι όσοι είναι στο περιθώριο, όπου το να είσαι μοναδικά διαφορετικός μπορεί πράγματι να θεωρηθεί έγκλημα. Η επανάσταση αρχίζει εδώ.»

Στα οκτώ «κεφάλαια» στα οποία ξεδιπλώνεται η ταινία, η μαυρόασπρη εικόνα μας δείχνει την εμβληματική τραγουδίστρια της ποπ, με ενδυμασία που δηλώνει εξουσία, να κάνει βόλτα με δυο σκυλιά σε ένα σοκάκι.

Αργότερα, μια ομάδα εριστικών γυναικών τη συναντούν. Χορός, θρησκευτικά σύμβολα, όλα σε καταπιεστικό φόντο.

Τραγούδια από τον συνθέτη David Chalmin, το «Virgin Mary» της ίδιας, το «Billy Goat» της Libby Larkin (παρούσα, και τραγουδά στην ταινία).

Σύντομα, το ποπ είδωλο εμφανίζεται με φτερά, και πετά ψηλά. Ένα πανό γράφει «Πρέπει όλοι μας να είμαστε φεμινιστές». Η ταινία τελειώνει με το μήνυμα «Τα δικαιώματα της γυναίκας είναι ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Μαντόνα, όπως και η Μπιγιονσέ, ο Coldplay, ο John Legend και άλλοι καλλιτέχνες, υπέγραψε ανοικτή επιστολή για την ισότητα των δύο φύλων, σηματοδοτώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.