Τούρκος Υπουργός: Ρούτε, μην κατέβεις στις ολλανδικές εκλογές - Σε κέρδισε ο Βίλντερς

Η μεγάλη κόντρα της Ολλανδίας με την Τουρκία συνεχίζεται, καθώς το Άμστερνταμ κατηγορήθηκε και πάλι για φασισμό, αυτή τη φορά διά στόματος του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Ο Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε δημοσιεύσεις στο Twitter κάνοντας λόγο για νέο “τείχος ντροπής” στην Ευρώπη και συμβούλευσε μάλιστα τον Μαρκ Ρούτε να μην πάρει μέρος στις επερχόμενες εκλογές της Ολλανδίας, διότι -όπως είπε- τις έχει κερδίσει ήδη ο ακροδεξιός Γκερτ Βίλντερς.

«Ο φασισμός ξύπνησε στην Ολλανδία. Όλοι οι πραγματικοί δημοκράτες στον κόσμο πρέπει να αντιδράσουν», έγραψε ο Τσελίκ στο Twitter, ενώ κατηγόρησε τον Ολλανδό Πρωθυπουργό ότι έχει γίνει η φωνή της σκοτεινής και ρατσιστικής νοοτροπίας που οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην απαγόρευση της προσγείωσης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα ολλανδικά εδάφη: «Το να εμποδίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών μας ισοδυναμεί με εκ νέου ανέγερση του τείχους του Βερολίνου», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Είναι απόπειρα να διχαστεί ξανά η Ευρώπη μέσω του τείχους της ντροπής. Το πρώτο τούβλο τοποθετήθηκε από τον Ολλανδό πρωθυπουργό», συνέχισε ο Τσελίκ. «Ο ρατσιστής, ξενοφοβικός Βίλντερς κέρδισε τις εκλογές στην Ολλανδία. Μην μπεις στον κόπο να κατέβεις στις εκλογές Ρούτε», τόνισε.