Ολλανδικά παράδοξα: Σκουπιδοτενεκέδες για κάλπες - Στο ρυθμό των εκλογών και οι... ανεμόμυλοι

Στο ρυθμό των εθνικών εκλογών κινείται σήμερα η Ολλανδία, με την μάχη μεταξύ Μάρκ Ρούτε και Γκέερτ Βίλντερς τα τελευταία εικοσιτετράωρα, να κορυφώνεται και τα φλας των φωτογραφικών φακών να έχουν την τιμητική τους.

Οι εκλογές αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και αυξημένο ενδιαφέρον για τους Ολλανδούς αλλά και όλη την ΕΕ, λόγω της υψηλής δημοτικότητας του ακροδεξιού Βίλντερς και όπως αναφέρει η εταιρεία “IPSOS”, τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι κατά πολύ υψηλότερα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Από το πρωί οι ψηφοφόροι προσέρχονται μαζικά στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν και φωτογραφικός φακός του “Associated Press” καταγράφει ενσταντανέ που αναδεικνύουν ότι οι ολλανδικές εκλογές δεν έχουν μόνο μια ιδιαίτερη σημασία αλλά και τη δική τους ιδιαιτερότητα.

Ένας ψηφοφόρος ψηφίζει με την συντροφιά του σκύλου του, οι κάλπες που δεν είναι τίποτα περισσότερο από… σκουπιδοτενεκέδες με λουκέτο, οι μετατραπόμενοι σε εκλογικά κέντρα, ανεμόμυλοι της Ολλανδίας, τα ψηφοδέλτια που μοιάζουν με στήλες από εφημερίδα, καθώς και οι σωματοφύλακες του ακροδεξιού υποψηφίου, Γκέερτ Βίλντερς που μοιάζουν βγαλμένοι από ταινία του Χόλυγουντ…

 

"Dutch

 

Netherlands' politician Geert Wilders of the Freedom Party (PVV) casts his ballot for Dutch general elections at a polling station in Hague, Netherlands on Mar. 15, 2017 / Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για τις εθνικές εκλογές στη Χάγη στις 15 Μρυίου, 2017

neth16

neth17

neth18

People casts their vote for the Dutch general election in a polling station on the twentieth floor of The A'dam Tower in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, March 15, 2017. (AP Photo/Patrick Post)

People casts their vote for the Dutch general election in a polling station on the twentieth floor of The A'dam Tower in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, March 15, 2017. (AP Photo/Patrick Post)

neth7

neth8

neth10

neth12

paysbas1

neth88

neth13

Το σκίτσο του “Economist” για τις ολλανδικές εκλογές

moulins2