Έστειλαν βόμβα στον Σόιμπλε - Γερμανικά ΜΜΕ: Ταχυδρομήθηκε απ' την Ελλάδα

Ένα πακέτο με εκρηκτικά εντόπισαν οι αρχές στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και μάλιστα παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσίευμα της Deutsche Welle αναφέρει ότι το περιστατικό έχει επιβεβαιωθεί από την τοπική αστυνομία, η οποία τόνισε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, το δέμα εντόπισαν πρώτοι εργαζόμενοι του Υπουργείου το πρωί της Τετάρτης και στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διαπίστωσαν τις εκρηκτικές ύλες μέσα στο πακέτο και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Grunewald, νοτιοδυτικά του Βερολίνου.

Για την απομάκρυνση του πακέτου και τον έλεγχό του οι υπάλληλοι του υπουργείου απομακρύνθηκαν από το κτίριο, ενώ η επιχείρηση κράτησε αρκετές ώρες.

 

Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του πακέτου, παρά μόνο ότι αυτό περιείχε ένα “εκρηκτικό μείγμα”.

Όπως ανέφεραν, στην περίπτωση που είχε γίνει έκρηξη θα είχαν προκληθεί σοβαροί τραυματισμοί.

Όσο για το αν ο παραλήπτης ήταν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, αυτό είναι μια πληροφορία που μεταδίδουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και όχι κάτι επιβεβαιωμένο από την αστυνομία.

Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Από ελληνική διεύθυνση το πακέτο

Επικαλούμενες πληροφορίες του DPA, οι εφημερίδες Märkische Allgemeine Zeitung και Wolfsburger Allgemeine, έγραψαν ότι το πακέτο έφερε στη θέση του αποστολέα ελληνική διεύθυνση. Η δεύτερη εφημερίδα αναφέρει ότι το πακέτο φαινόταν σαν να είχε ταχυδρομηθεί κανονικά από την Ελλάδα, ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν έχει μεταδοθεί από μεγάλα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Επικοινωνία Αθήνας-Βερολίνου

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τις γερμανικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί αν πράγματι ισχύει το στοιχείο για την ελληνική διεύθυνση, για να πάρει την απάντηση ότι η πληροφορία αυτή μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από τα έως τώρα στοιχεία.

Η Bild πρώτη μετέδωσε ότι το πακέτο είχε παραλήπτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί έως τώρα από το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Αποστολέας… ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το πακέτο με τα εκρηκτικά έγραφε ότι αποστολέας είναι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα στην παρακάτω φωτογραφία αναγράφεται και η διεύθυνση Ακαδημίας 84 στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγη ώρα μετά ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι “η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής”, παραπέμποντας στο σχετικό δημοσίευμα.