Νέα επίθεση Ερντογάν στη Γερμανία: Θαλάμους αερίων θα επαναφέρατε αν δεν ντρεπόσασταν

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να “χωνέψει” τη γερμανική απαγόρευση τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων σε γερμανικό έδαφος.

Ο Τούρκος ηγέτης, κατηγόρησε εκ νέουν την Ανγκελα Μέρκελ ότι υιοθετεί “ναζιστικές πρακτικές” και επεκτάθηκε, λέγοντας ότι: «Εάν δεν ντρεπόντουσαν, θα επανέφεραν τους θαλάμους αερίων», συγκρίνοντας την σημερινή γερμανική δημοκρατία με το χιτλερικό καθεστώς.

«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ», επεσήμανε σήμερα ο Ερντογάν σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και συνέχισε απευθυνόμενος στην Γερμανίδα Καγκελάριο:«Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές».

«Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς», που προσπάθησαν να μεταβούν στη Γερμανία για να διεξαγάγουν εκστρατεία υπέρ της διεύρυνσης των προεδρικών εξουσιών στην Τουρκία” πρόσθεσε.

Σε αυτό το κλίμα συνέχισε την συνέντευξη ο κ. Ερντογάν σημειώνοντας: «Το πάρτι μασκέ τελείωσε!», αφήνοντας σαφή αιχμές πως η ΕΕ υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι ευρωπαϊκές χώρες χρηματοδοτούν τρομοκρατικές οργανώσεις και έχουν «εξαγοράσει» κατασκόπους σε τουρκικό έδαφος. Η κρίση στις σχέσεις με την Ε.Ε. καταδεικνύει ότι «έχει ανοίξει μία νέα σελίδα στον συνεχιζόμενο αγώνα εναντίον της χώρας μας», είπε.

Μάλιστα επεσήμανε ότι η Ευρώπη, δεν μπορεί να κρύψει πια την ενόχλησή της για το γεγονός ότι η Τουρκία “γίνεται όλο και πιο δυνατή”, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Η Τουρκία στο ίδιο μήκος σχήματος, ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση, χθες, διαδήλωσης Κούρδων στη Φρανκφούρτη, κατά την διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καλούσαν υπέρ του “Όχι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Το Βερολίνο από την άλλη, χαρακτήρισε τις κατηγορίες αυτές παράλογες.