Ο Ερντογάν ονειρεύεται Ολυμπιακούς Αγώνες στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι θέλει η χώρα του να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν κατάφερε να αναλάβει τους Αγώνες του 2020, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Τόκιο.

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση με παίχτες και παράγοντες του ποδοσφαίρου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να φέρουμε του Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα μας, αλλά ξέρετε τι παιχνίδια παίζονται. Τα έχω βιώσει ο ίδιος». Ο ίδιος αναφερόμενος στους Αγώνες του 2020 που θα λάβουν χώρα στο Τόκιο σχολίασε: «Δεν μας έδωσαν τους Αγώνες, παρόλο που είχαμε το δικαίωμα. Τους έδωσαν για δεύτερη φορά σε εκείνους που τους έχουν διοργανώσει ξανά».

Η Άγκυρα έχει προσπαθήσει πέντε φορές για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του, ωστόσο το Τόκιο “κέρδισε” την Κωνσταντινούπολη σε έναν δεύτερο γύρο ψήφων.

Συνεχίζοντας ο Ερντογάν ανέφερε πως οι Τούρκοι «είναι πάντα έτοιμοι να διοργανώσουν οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός», κάνοντας έμμεση αναφορά στη διεκδίκηση του Euro του 2024.

Ωστόσο η Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Μάιο θα φιλοξενήσει το Final Four της Euroleague.