Πώς είναι σήμερα η αεροσυνοδός που έγινε σύμβολο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Η Νίντι Τσαπχεκάρ, η αεροσυνοδός των ινδικών αερογραμμών είναι ένα πρόσωπο που συγκλόνισε πριν ένα χρόνο. Στις 22 Μαρτίου έπειτα από τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες η αεροσυνοδός τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ και η φωτογραφία της με το πρόσωπό της καλυμμένο από αίμα και την κίτρινη στολή της σκισμένη και το σώμα της γεμάτο στάχτες πρωταγωνιστούσε σε πρωτοσέλιδα σε όλον τον κόσμο.

Η Νίντι Τσαπχεκάρ, έγινε το πρόσωπο-σύμβολο των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Βέλγιο. Το συμβάν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας πριν από έναν χρόνο, όταν σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και περισσότεροι από 320 τραυματίστηκαν αναστάτωσε όλη την υφήλιο και έμεινε μια τραγική αξέχαστη ημέρα.

Μετά τον τραυματισμό της έγινε δεκτή από τους Βέλγους μονάρχες, τον Φίλιππο και τη Ματθίλδη. Το βασιλικό ζεύγος είχε ήδη επισκεφθεί την αεροσυνοδό τον Απρίλιο του 2016 όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Σαρλερουά (νοτιοανατολικά) σε τεχνητό κώμα, επισήμανε το Παλάτι σε ένα δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου, «Έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις, βρίσκεται και πάλι στο Βέλγιο και έγινε δεκτή από τους μονάρχες με την ευκαιρία αυτή». Μάλιστα η αεροσυνοδός Τσαπχεκά, έφθασε στο Παλάτι των Βρυξελλών συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, φορώντας ένα παραδοσιακό σάρι. Η συνάντηση έγινε μακριά από τις κάμερες.

Η αεροσυνοδός της Jet Airways, που είναι σήμερα 43 ετών, είχε τραυματιστεί σε μία από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, όπου βρισκόταν καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί με τους συναδέλφους τους σε μια πτήση προς τις ΗΠΑ.

Για 22 ημέρες βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, ενώ υποβλήθηκε σε «περισσότερες από 8 επεμβάσεις». Αφού υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκε στο Βέλγιο προτού επιστρέψει στην Ινδία. Η φωτογραφία με την αεροσυνοδό, που δημοσιεύθηκε σε όλον τον κόσμο ήταν η αιτία να μάθει ο σύζυγός της ότι είχε επιζήσει.

Όταν είδε τη φωτογραφία διερωτήθηκε εάν αυτό «το πρόσωπο με την αγωνία αποτυπωμένη» ήταν στ’ αλήθεια το δικό της. Δεν έκρυψε ότι είχε πάθει σοκ την πρώτη φορά που την είδε.

ap_17079358020018

PLEASE HOLD FOR UPCOMING STORIES - In this file photo provided by photographer Ketevan Kardava, Nidhi Chaphekar, a 40-year-old Jet Airways flight attendant from Mumbai, right, and another unidentified woman are shown after being wounded in Brussels Airport in Brussels, Belgium, after explosions rocked the airport on March 22, 2016. (Ketevan Kardava via AP, File)

**HOLD FOR THE STORY , EXPECTED TO RELEASE TOMORROW EARLY MORNING ** Nidhi Chaphekar, Jet Airways flight attendant and a victim of the Brussels airport terror attack, talks to the Associated Press at her residence in Mumbai, India, Friday, March 17, 2017. Chaphekar, 40, mother of two from Mumbai is one of the survivors of the last year's Brussels airport terror attack in which at least 30 people were killed and more than 200 wounded. (AP Photo/Rajanish Kakade