Το Βερολίνο απευλάνει υπόπτους για τρομοκρατία που γεννήθηκαν στην χώρα

Στην απέλαση δύο ανδρών, ενός 27χρονου Αλγερινού και ενός 22χρονου Νιγηριανού που γεννήθηκαν στη Γερμανία αλλά οι γονείς τους είναι αλλοδαποί, προχωρούν οι γερμανικές αρχές. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα με την υπόνοια ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, καθώς στις εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στις οικίες τους στο Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας εντοπίστηκαν ένα όπλο και μια σημαία του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Μέχρι τώρα στους δύο άνδρες δεν τους έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες καθώς η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία ότι προγραμμάτιζαν τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο οι αρχές τους χαρακτηρίζουν «επικίνδυνους». Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με την Αλγερία και τη Νιγηρία ότι οι δύο ύποπτοι θα απελαθούν το συντομότερο δυνατό και πριν τα μέσα Απριλίου, ενώ θα τους απαγορευθεί ισόβια η επάνοδος στη Γερμανία. Οι δύο άνδρες δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους αν θα προσβάλουν την απόφαση των αρχών.

Το Βερολίνο παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά το μακελειό με τους 12 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες στη χριστουγεννιάτικη αγορά του στις 19 Δεκεμβρίου.