Συρία: Πάνω από 33 οι νεκροί μετά τον βορβαδισμό σε σχολείο προσφύγων

Την τραγική κατάληξη να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 33 άμαχοι είχαν οι νέες αεροπορικές επιδρομές -κατά πάσα πιθανότητα από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ- στη Ράκα της Συρίας. Αναφερόμενος στα θύματα, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντελραχμάν να επεσήμανε τόσο πως “επρόκειτο για πρόσφυγες από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς”, όσο και το γεγονός πως οι αρχές “ακόμη βγάζουν πτώματα από τα ερείπια”.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τελευταία επιδρομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, νότια της Αλ-Μανσούρα, πόλης που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και αποτελεί συχνό στόχο των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού.

«Επρόκειτο για πρόσφυγες από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντελραχμάν, ενώ συμπλήρωσε πως οι αρχές «ακόμη βγάζουν πτώματα από τα ερείπια».

Το Παρατηρητήριο δηλώνει ότι είναι σε θέση να προσδιορίσει ποιος διεξάγει τις επιδρομές από τον τύπο των αεροσκαφών και τα πολεμοφόδια που χρησιμοποιούνται.

Όπως ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter, η ομάδα κατά του Ισλαμικού Κράτους, «Raqa is Being Slaughtered Silently» (Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά): «Το σχολείο που έγινε στόχος στέγαζε 50 οικογένειες προσφύγων», κάνοντας λόγο για τέσσερις εξόδους και αναρτώντας φωτογραφίες από τα ερείπια του σχολείου.

Σύμφωνα με την «Raqa is Being Slaughtered Silently», ένα και μοναδικό νοσοκομείο έχει απομείνει σε λειτουργία στη Ράκα και αυτό προορίζεται μόνο για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του το Πεντάγωνο, απαντώντας για το θέμα, ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς.