Τέσσερις νεκροί στο Λονδίνο από την τρομοκρατική επίθεση - Ανάμεσά τους και ο δράστης (φωτό)

Τέσσερις  νεκρούς άφησε πίσω του ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Σκότλαντ Γιάρντ που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο ίδιος ο δράστης, ο άτυχος φρουρός έξω από το Κοινοβούλιο που δέχθηκε τη μαχαιριά και δύο άτομα που παρέσυρε νωρίτερα με το αυτοκίνητό του στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ.

Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι (αρχικά είχε ανακοινωθεί πέντε) ενώ στη λίστα των τραυματιών βρίσκονται 40 άτομα, 29 από τα οποία νοσηλεύτηκαν.

Οι αρχές πιθανολογούν πως ο δράστης ενήργησε μόνος του, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν κάποιο άλλο σενάριο.

Από τη διπλή επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι μπροστά από το βρετανικό Κοινοβούλιο σε δύο φάσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Η δύναμη μας ως πόλη εξαρτάται από την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε κάτι τέτοιες φρικτές στιγμές», συμπλήρωσε ο Μαρκ Ράουλι, εκπρόσωπος Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου

Ο άτυχος αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το Κοινοβούλιο και μαχαιρώθηκε από τον δράστη, υπέκυψε στο τραύμα του λίγο μετά την επίθεση. Κατά την πρώτη φάση του φονικού σχεδίου σκοτώθηκαν ακόμα δύο άνθρωποι, όταν ο 40χρονος δράστης έπεσε πάνω στους με ένα αυτοκίνητο Χιουντάι στη γέφυρα του Ουέστμινστερ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο BBC ότι στο αυτοκίνητο που παρέσυρε τους πεζούς επέβαιναν δύο άνδρες, ένας σκουρόχρωμος με μούσι και ένας καραφλός λευκός άνδρας. Όταν το αμάξι χτύπησε τον κόσμο, ο ένας από τους δύο βγήκε από το όχημα και πήγε να επιτεθεί στον φρουρό.

Ένας γιατρός από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες έκανε λόγο για πολύ σοβαρά περιστατικά.

Σχετικά με το περιστατικό στο Κοινοβούλιο, αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ δήλωσε ότι το κτίριο έχει αποκλειστεί, σύμφωνα με το Reuters, ενώ από την πλευρά της η αστυνομία κάλεσε το προσωπικό του Κοινοβουλίου να μείνει στα γραφεία του. Η δημοσιογράφος του BBC, Λόρα Κίνσμπεργκ, ανέφερε ότι βουλευτές άκουσαν «τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς».

Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για τουλάχιστον 12 ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο Κοινοβούλιο και πως οι περισσότεροι εισέρχονταν κρατώντας ασπίδες.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι νοσοκόμοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πως αστυνομικοί έτρεχαν προς την έξοδο της Βουλής.

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανέφεραν πως το περιστατικό εξετάζεται ως περιστατικό όπου χρησιμοποιήθηκαν όπλα.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αναφέρει ότι έχει γνώση των πληροφοριών για «περιστατικό» στο Κοινοβούλιο.

Οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Αντιπροσώπων ανεστάλησαν, ενώ η Daily Mail σημειώνει ότι ένας αστυνομικός με πολιτικά έσπρωξε την Τερέζα Μέι σε ένα αυτοκίνητο με σκοπό να απομακρύνει άμεσα την Πρωθυπουργό της Βρετανίας από το σημείο. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι η Μέι είναι ασφαλής.

Η Σκότλαντ Γιάρντ έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα:

Δημοσιογράφος του Independent αναφέρει χαρακτηριστικά για το περιστατικό στο Κοινοβούλιο: «Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας – πιθανώς ο δράστης – φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς».