Τερέζα Μέι: Οι σκέψεις μας είναι στους νεκρούς & τους τραυματίες της επίθεσης

Το δικό της μήνυμα έστειλε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, σχετικά με την διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και του δράστη και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 ακόμη.

«Οι σκέψεις της πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτό το φρικιαστικό συμβάν, καθώς και στις οικογένειές τους», ανέφερε η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Την ώρα του αιματηρού περιστατικού, η Μέι βρισκόταν στο κοινοβούλιο και αμέσως φυγαδεύθηκε συνοδευόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η Μέι ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις και θα προεδρεύσει της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής διαχείρισης θεμάτων ασφαλείας και κρίσεων.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Αμπερ Ραντ. «Ο βρετανικός λαός θα επιδείξει ενότητα και θα συνεργαστεί για να ηττηθούν αυτοί που θέλουν να πλήξουν τις κοινές αξίες μας: τις αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής και του κράτους του δικαίου», πρόσθεσε.