Βρετανικός Τύπος για επίθεση στο Λονδίνο: Μανιακός μαχαίρωσε «τη Βρετανία στην καρδιά»

Ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ο τρόμος χτύπησε χθες το Λονδίνο μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Όλες οι βρετανικές εφημερίδες «Τhe Mirror», «The I», «Τhe Times», «Τhe Daily Telegraph», «Daily Mail», «Daily Mirror», και «Daily Express» κυκλοφορούν στην πρώτη τους σελίδα με την φωτογραφία του δράστη της χθεσινής επίθεσης να βρίσκεται πάνω στο φορείο και μιλούν για «τρόμο». Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror» γράφει χαρακτηριστικά: «Χτύπημα στη δημοκρατία» ενώ η «The Sun» μιλά για μανιακό που μαχαίρωσε «τη Βρετανία στην καρδιά».

Το μεσημέρι της Τετάρτης αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε περαστικούς και αστυνομικούς στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Στη συνέχεια, o άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο και έτρεξε έξω από το Κοινοβούλιο, όπου επιτέθηκε με μαχαίρι κατά φρουρού του Κοινοβουλίου. Αποτέλεσμα, τουλάχιστον πέντε άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 40 να τραυματιστούν.

Η χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο σημειώθηκε ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ των Βρυξελλών με απολογισμό 32 νεκρούς.

bretanika-mme-1

bretanika-mme-2

bretanika-mme-3

bretanika-mme-4

bretanika-mme-5

bretanika-mme-6

bretanika-mme-7

bretanika-mme-8