Λαβρόφ: Η Λεπέν δεν είναι «λαϊκίστρια» αλλά «ρεαλίστρια»

Δεν είναι «λαϊκίστρια», αλλά «ρεαλίστρια» ή «κατά της παγκοσμιοποίησης» η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, εκτίμησε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού ο κ. Λαβρόφ δήλωσε ότι «δεν θα έλεγα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Μαρίν Λεπέν είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι εντελώς ενσωματωμένες στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους» και πρόσθεσε ότι «δεν θα έλεγα ότι είναι λαϊκιστές, ο όρος λαϊκιστής έχει αρνητική χροιά. Θα τους χαρακτήριζα μάλλον ρεαλιστές ή καλύτερα κατά της παγκοσμιοποίησης».

Η Ρωσία κατηγορείται ότι προσπαθεί να προωθήσει τους ευρωσκεπτικιστές υποψήφιους στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη. Το Κρεμλίνο αντιμετώπισε θετικά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν από την πλευρά της έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ρωσία και παρουσιάζεται με θετικό τρόπο από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.