Αμερικανός τουρίστας ο 4ος νεκρός της επίθεσης στο Λονδίνο (φωτό)

Η τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Λονδίνο αποτέλεσε ακόμα ένα πλήγμα στην Ευρώπη και βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων.

Τα ονόματα των νεκρών που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, εκτός του δράστη, είναι του αστυνομικού, Κέιθ Πάλμερ, της 43χρονης, Αΐσα Φρέιν, και του Αμερικανού Κερτ Κόχραν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κόχραν βρισκόταν στο Λονδίνο μαζί με τη σύζυγό του, Μελίσα Πέιν, για την 25η επέτειό τους. Η Μελίσα βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και ένα χτύπημα στο κεφάλι, ωστόσο ο άντρας της δεν τα κατάφερε, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το ζευγάρι βρισκόταν στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όταν το τζιπ του δράστη τους χτύπησε.

Η αδελφή της Μελίσα ανέφερε στα social media: «Η αδερφή μου Μελίσα είναι στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και ένα χτύπημα στο κεφάλι. Ο Κερτ κατέληξε από τα χτυπήματα. Κερτ είσαι ο ήρωας μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Η 22α Μαρτίου ήταν η τελευταία ημέρα των διακοπών τους, καθώς την Πέμπτη θα επέστρεφαν στο σπίτι τους στη Γιούτα των ΗΠΑ.

«Η οικογένεια μας είναι συντετριμμένη από όταν έμαθε τον θάνατο του κουνιάδου μου Κερτ Κόχραν, ήταν ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο» είπε σε λιτή του δήλωση ο Κλιντ Πέιν, κουνιάδος του Κόχραν.

Αφού δημοσιοποιήθηκε το όνομα του Κερτ, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Κερτ Κόχραν, σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Οι προσευχές και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους φίλους του».

Συγκλονιστική είναι και η ιστορία της 43χρονης, Αΐσα Φρέιντ, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, η Αΐσα περνούσε από την γέφυρα του Ουεστμίνστερ, για να παραλάβει από το σχολείο τα παιδιά της, 8 και 11 ετών. Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια, καθώς η άτυχη γυναίκα έτυχε να περνά από το σημείο την ώρα που ο στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους έβαζε σε εφαρμογή το φονικό του σχέδιο.

Η οικογένεια της 43χρονης προέρχεται από μία περιοχή κοντά στην πόλη Λα Κορούνια της Ισπανίας, ενώ η ίδια δίδασκε ισπανικά σε ένα ιδιωτικό σχολείο κοντά στο σημείο όπου έγινε η επίθεση.

Η Αΐσα είχε βρετανικό διαβατήριο, αλλά καταγόταν από την Ισπανία κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η ισπανική πρεσβεία.

Η ίδια είχε αναρτήσει πολλές φωτογραφίες με τα παιδιά της στα social media. Οι μεγαλύτερες αδελφές της είναι συντετριμμένες από τον χαμό της, με φίλους και συγγενείς να μην μπορούν να το πιστέψουν.